välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man bifoga en webbkamera för att ett teleskop

Postad av : Ulf Friberg

Du kan använda ditt teleskop att ta fantastiska bilder av månen, planeterna och stjärnorna. Medan många amatörastronomer tror fotografering med nödvändighet att köpa dyra kameror och spårning fästen, behöver du inte spendera en massa pengar för att börja fotografera natthimlen. Du behöver bara en webbkamera, en dator och ditt teleskop fotografera ljusa objekt som månen och planeterna. Bifoga en webbkamera till din teleskop kan du dokumentera dina astronomiska observationer och dela dem med vänner och familj.

Du behöver:
Computer
. Lim.
Plast 35 mm filmburk.


1.
Ta bort objektivet från webbkameran. De flesta webbkameror anställa en gängad lins, så du bör kunna ta bort objektivet helt enkelt genom att skruva den. Demontera webbkamera genom att ta bort kåpan om det inte använder en gängad lins. Ta sedan bort objektivet och återmontera den.
2.
Skär sluten bort en plast 35 mm filmburk att omvandla det till ett teleskop adapter för din webbkamera. De flesta moderna teleskop använda okular som är 1. 25 inches i diameter. Diametern på filmburk händer att mäta 1,25 inches också, så den passar perfekt i teleskopets focuser. Limma den modifierade filmburk till din webbkamera där du tog bort objektivet.
3.
Anslut webbkameran USB-kabeln till en ledig port på datorn. Slå på datorn och starta webbkameran videotillfångatagandemjukvara. Konfigurera programvaran för fotografering genom att ställa in webbkameran att fånga 20 bilder per sekund och ändra på GAIN-inställningarna till 75 procent. Börja spela innan du sätter i webbkameran till teleskopets focuser.
4.
Hitta en ljust objekt med teleskopet, som månen eller en planet. Centrera objekt i okularet synfält och sedan ta bort okularet från focuser. Sätt den modifierade webbkameran i focuser. Drag fast på sidan av focuser att se till att webbkameran hålls på plats.
5.
Titta på bilden som registreras av din webbkamera videotillfångatagandemjukvara att kontrollera att objektet är centrerad i webbkameran synfält. Justera teleskopet vid behov att centrera objektet. Fokusera bild med teleskopets focuser. Fortsätt registreringen tills du är nöjd att du har fångat objektet med din webbkamera.
6.
Undersök inspelningen ruta för ruta för att välja den klaraste och ljusaste bilder. Exportera stillbilder med webbkameran s videotillfångatagandemjukvara genom att spara dem som JPEG-eller BMP-bildfiler.

Tips och varningar


  • använder en webbkamera utrustad med en CCD-chip . CMOS-baserade webbkameror erbjuder inte ljusstyrkan eller upplösningen som är nödvändiga för fotografering.
  • Sätta in en Barlow lins mellan teleskopet och webbkameran kommer att öka förstoringen, och därmed storlek på objektet som ska fotograferas.
    utvalda artiklar
      
      Copyright © 2011 give2all.org