välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

växtliv i New Jersey

Postad av : Charlotte Wannberg

New Jersey är, naturligtvis, en stat som en politisk gräns som någon annan stat. Naturresurser, däribland växter, har i allmänhet liten eller ingen hänsyn till artificiella politiska gränser liknande tillstånd linjer. Vissa mindre undantag kan dock förekomma där naturliga egenskaper som floder och kuster är en del av en stat gräns. Växter som förekommer i New Jersey finns också i omgivande regioner

Träd

Enligt World Wildlife Federation, omfattar New Jersey både nordöstra kust Skogar och Atlantkusten Pine Barrens ekoregioner. Dessa ekoregioner är hem för många växtarter som är gemensamma för New Jersey och omgivande områden. Några exempel är ekar, som är indelade i två grupper. En grupp är den vita ekarna, den andra röda ekarna. Utöver dessa ekar, finns det många andra lövträd (träd som förlorar sina löv under vintern) hemma i New Jersey, däribland lönnar, björkar, aska och hickories.


New Jersey är känd från en ekologisk synvinkel, för de så kallade New Jersey Pine Barrens. I Pine Barrens, en art av tall, som kallas en evergreen planen tall, dominerar. Jordar är sandiga och torra, vilket gör området ofta drabbas av naturliga bränder. Den pitch pine är väl anpassad till detta område.

Buskar

Det finns många buskar hemma i New Jersey, däribland highbush blåbär, flera arter av typerna av viburnum och ett antal hundkäx buskar.

Vines

Bland de vinstockar som sker i New Jersey är vinrankor, Greenbrier och bitterljuv. Asiatiska bitterljuva är en främmande, invasiva vinstockar som har blivit en betydande olägenhet i New Jersey samt i andra regioner.

Plantor

Plantor är nonwoody växter. Med andra ord beror deras inte utvecklar hård, vedartade vävnader som de i träd, buskar och vinrankor. De plantor som innehåller många blommor och ogräs, både inhemska och introducerade. Exempel på örter i New Jersey omfattar röd Trillium, öring lilja och kan Apple.

Alger

anses av botanisterna att vara på den mer primitiva slutet av floran spektrum, alger finns överallt i New Jersey . Sötvattensalger förekommer i dammar, sjöar och vattendrag. Eftersom New Jersey är ett kuststat, är värd det också många former av marina alger, inklusive olika sjögräs.

    Previous:nothing
    Next:Vilka djur lever i floder och bäckar?
    
    Copyright © 2011 give2all.org