välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur är havet tankskal?

Postad av : Jonathan Nyberg

Tankar är vackra julgranskulor hittas på stranden, men de gör mycket mer än glitter. Snäckor är exoskelett (yttre skelett) av blötdjur. Ordet "mollusk" kommer från det latinska ordet "mollis" som betyder mjuk, så deras exoskelett måste vara stark för att hålla dem säkra

Typer

Baserat på deras skal, mollusker delas in i sju grupper, men endast sex faktiskt har skal. Sniglar har en enda skal som spiraler utåt. Tusk skal enda skal som växer i en böjd smal kon. Musslor-såsom ostron-har två gångjärn skal. Chitons skydda sig med åtta metallplattor. Neopilina har enda skal som inte spiral, men de omsluter blötdjur i koppen former. Bläckfisk vanligtvis inte har skal, men en art växer en platt spiral skal kallas Chambered Nautilus. Icke-skalade blötdjur är bläckfisk, bläckfiskar och Sepiabläckfiskar.

Shell Ursprung

Blötdjur kläcks ur ägget med sin fäst små skal. Skalet är en del av djuret, så de växer tillsammans. Varje art har ett visst skal, och alla medlemmar av samma art har liknande skal, visuellt, med några individuella egenskaper.

Sammansättning

mollusk skal främst innehåller kalcium som härrör från miljön. De får det från den mat de äter, eller så kan de få om från vattnet de lever i. mollusk har en mantel mellan sina mjuka kroppen och dess skal som ger kalcium ark. Kallas pärlemor, innehåller skalet material flesta blötdjur ett yttre lager av kåt scleroprotein liknar vår naglar, och det finns ett mellanliggande skikt av kalciumkarbonat. Chitons, å andra sidan har tankskal av överlappande ovala plattor som är tillverkade av ett mjukare kalciumkarbonat uppkallad efter dem (chiton).

Utveckling

Mat, klimat, miljö, olyckor och ärftlighet gör varje skal unik . En mollusk skal växer i anfall och börjar, precis som ett mänskligt skelett. Djuret lägger till nya material på utsidan på manteln kanten. Inuti kommer materialet från hela mantelyta. Så tillväxt sker i två riktningar: parallellt med kanten för att öka storleken och vinkelrätt mot ytan för att öka dess tjocklek.

design och utseende

detaljer och färger i snäckskal är förvånansvärt intrikat. Djurets diet bestämmer färg och design. Olika livsmedel orsakar mollusk att utsöndra olika pigment i skalet materialet. Förändringar i kost eller sporadisk äta skapa mönstret. Du kan faktiskt spåra en mollusker diet i en bakåt tid online med hjälp av färg och design på skalen.

    
    Copyright © 2011 give2all.org