välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är temperaturskillnaden mellan skugga och sol?

Postad av : Valon Istrefi

En varm dag kan temperaturen ute i solen känns mycket varmare än meteorologen rapporterats, och under kalla dagar kan solens strålar bidra till att minska den isiga kylan. Temperaturskillnaden mellan skuggiga och soliga områden beror på ett antal miljöfaktorer

olika temperaturer

Det är omöjligt att förutspå ett exakt antal grader som temperaturen skiljer sig i solen och skuggan. Ett extremt exempel är ett fotografi av tidigare USA Today väder redaktör Jack Williams i solen bredvid en termometer avläst värde över 80 grader Fahrenheit när den verkliga temperaturen var endast 20 grader Fahrenheit.

Typ av termometer

Temperaturavläsningar inte bara mäta lufttemperaturen, men även temperaturen på termometern själv. Om termometern är stor och metall, kommer solens strålar värma den betydligt, upplyftande temperaturavläsningar i solen.

Tiden på året

vinkel solen påverkar hur mycket solen värmer de föremål den träffar, och temperaturskillnaden mellan sol och skugga kommer sannolikt bli större på sommaren än på vintern.

tid på dagen

På samma sätt kan skillnaden i temperatur bli mer märkbar i mitten på dagen när solen är på sin högsta punkt på himlen.

Wind

Temperaturskillnaden mellan skugga och sol är mindre tydlig när det blåser eftersom vinden tar luft från skugga till sol och vice versa.

    
    Copyright © 2011 give2all.org