välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man beräknar mul-pounds av energi

Postad av : Camilla Näslund

Ett pund på den engelska enheten är faktiskt inte en enhet för massa, men med våld, det är nedåtriktad kraft som utövas av en "pund-massa" när du är på jordens yta. Mul-pounds är alltså den mängd arbete som utförs när en viss mängd kraft flyttar ett föremål en viss fötter. Därför är en PUNDFOT inte en enhet för energi i sig, men en enhet "arbete", vilket är lika med energi per tidsenhet multiplicerat med avståndet. Du kan beräkna mängden arbete på ett objekt i några få enkla steg.
1
identifiera objektet som analyseras. . . Ett system kan ha flera rörliga delar, alla med unika energi, kraft och egenskaper rörelse. Du vill isolera en del med en schematisk gräns för att särskilja objektet från de krafter som verkar på objektet.
2.
Mät linjära avståndet objektet resor. Detta borde vara ganska enkelt för de flesta system. Till exempel, om ditt system innebär en maskin som glider en låda över ett golv, är det linjära avståndet bara det sista avstånd från någon referenspunkt minus ursprungliga avstånd från den referenspunkt.
3.
Multiplicera mobilisera kraft av avståndet flyttade, där kraften är i pounds och avstånd är i fot. Om statistiken inte är i dessa enheter, gäller dimensionsanalys omvandla dem till pounds och fötter. Den resulterande Svaret är mängden av mul-pounds utnyttjas.

Tips och varningar


  • Denna process är mest direkt beskriver beräkningen arbetet med linjär, translationell rörelse, men Den kan också användas för roterande rörelse på moment. Om du analyserar ett roterande system, konvertera objektet grad av rotation till en linjär sträcka med hjälp av geometriska beräkningar. Beräkna hur mycket kraft som skulle krävas för att flytta objektet vid något tillfälle, om den tillämpades huvud, i linje med dess translationell rörelse. Att multiplicera par av våld och avstånd kommer att ge den mängd arbete som absorberas av objektet.
  • här processen i allmänhet gäller för en steady state-system. Detta innebär att när en person eller maskin flyttar ett föremål från punkt A till punkt B, är den pålagda kraften konstant. För att analysera arbete i ett dynamiskt system måste du dela upp processen i mycket små PUNDFOT intervaller och sedan summerar dem, vilket sannolikt kommer att låna ut sig till integralkalkyl.
    Previous:nothing
    Next:hur man beräknar planetutväxling
    
    Copyright © 2011 give2all.org