välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

material som används för uppladdningsbara batterier

Postad av : Charlotte Wannberg

Laddningsbara batterier finns i många olika storlekar och använda olika kombinationer av kemikalier. Laddningsbara celler är dyrare än engångsbatterier, men de kan faktiskt spara pengar över tiden, eftersom de kan laddas flera gånger under loppet av deras liv. Miljövänner för uppladdningsbara batterier eftersom de minskar antalet batterier som får kastas på soptippen. Det finns flera olika typer av uppladdningsbara batterier, vardera bestående av olika typer av material.

uppladdningsbart batteri Typer

Det finns många olika typer av uppladdningsbara batterier som du kan välja. Emellertid tre är den i särklass vanligaste och lätt att köpa. De är litiumjon (Li-ion), nickelmetallhydrid (NiMH) och nickel kadmium (NiCd).

Litiumjon

Litiumjonbatterier växer mer och mer populära för användning inom elektroniken eftersom de behåller sin laddning längre än andra uppladdningsbara batterier, även om deras totala livslängd är kortare (2 till 3 år) än andra uppladdningsbara batterier. Litiumjonbatterier är gjorda med oxid litium kobolt och kol.

Nickle Kadmium

Nickle kadmium uppladdningsbara batterier är tillverkade med nickeloxid hydroxid eller kobolthydroxid och metalliskt kadmium. På grund av kadmium s giftighet, nickel kadmium-batterier är inte så ofta och som istället har ersatts i popularitet med nickelmetallhydrid.

Nickelmetallhydrid

Nickel-metallhydrid-batterier är gjorda med nickeloxid hydroxid eller koboltoxid natriumhydroxid och legering. Med undantag av den legering, NiMH-batterier är identiska med NiCd, men legering är en giftfri ingrediens som gör dessa batterier mindre farliga.

Litium Svavel

Lithium svavel laddningsbara batterier är nykomlingar på fältet. Dessa batterier är gör rubriker eftersom de är gjorda med hjälp av litium och svavel, vilket gör det enda uppladdningsbara batteriet inte innehåller ett metallmaterial. Denna brist på metall gör dem mer miljövänliga, eftersom de utgör någon fara för djurlivet när de kasseras.

    
    Copyright © 2011 give2all.org