välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man bygger en enkel elektrisk krets

Postad av : Stefan Svensson

Ett av de enklaste sätten att lära ett litet barn om grunderna i el är att bygga en grundläggande krets. Om rätt material har använts, tillsammans med lite hjälp från en vuxen, kan detta vara ett underhållande, informativ och helt säkert, hem-baserade science projekt. Du behöver bara några grundläggande, och mycket billiga komponenter, och några enkla handverktyg

Du behöver:.
Ett, 1
. 5-volts miniatyr glödlampa med gängade bas.
Miniatyr nyckellösa glödlampa bas.
24-tums längd av gemensamma signalledningen.
Måttband.
Avbitartång.
Brukskniv.
Liten skruvmejsel.
Eltejp.
Ett, 1.
5-volt "C" eller "D" cell ficklampsbatteri.


1.
Skär signalledningen i två lika långa bitar, med avbitare. Låt ditt barn mäta tråd och använd avbitare att klippa den i två.
2.
Strip ca 1 /2 tum av isoleringen från varje ände av båda ledningarna. Använd verktyget kniven för att utföra detta steg. Om barnet är mycket ung, bör detta utföras av en vuxen.
3.
Lossa skruvarna på kontakterna på miniatyr lampsockeln. Ditt barn kan göra detta med hjälp av liten skruvmejsel. Han behöver inte ta bort skruvarna, helt enkelt lossa dem.
4.
Linda en bar i slutet av varje tråd runt skaftet i varje kontakt skruvarna på miniatyr lampsockeln. Vira tråd i medsols riktning. Låt ditt barn åt skruvarna tillbaka ner på plats med skruvmejsel.
5.
Tape den skalade ändan av en av kablarna till botten av ficklampsbatteri. Använd verktyget kniv att skära en liten bit eltejp från rullen, men låt barnet bandet i slutet av kabeln på plats.
6.
Sätt i miniatyr lampan i hållaren och skruva fast ordentligt. Detta är ytterligare ett steg som ditt barn kan göra. Hon bör rotera lampan --- eller glödlampan --- i medurs riktning.
7.
Fäst miniatyr lamphållaren i handflatan. Har ditt barn röra den skalade ändan av den andra kabeln till elektrod på toppen av ficklampsbatteri. Lampan tänds och ditt barn kommer att ha framgångsrikt konstruerat en enkel elektrisk krets.

Tips och varningar


  • Om ditt barn verkar vara att njuta av denna aktivitet, du kan pryda deras enkla krets genom att säkra komponenter till en liten planka, lägga till ytterligare batterier och glödlampor, eller ens en enkel tryckknapp.
    
    Copyright © 2011 give2all.org