välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man sköter om en gärdsmyg hus

Postad av : Stefan Svensson

Wrens är ett vanligt fågel sett häckar i trädgården fågelholkar. De gillar små hus med långa smala öppningar. Dessutom vill de ha ett val av hus, ofta ställa upp dem alla innan de flyttade till en för att höja deras avkommor. Om du har skapat din gård för att särskilt attrahera gärdsmyg du kommer troligen att ha flera fågelholkar att rengöra varje år. Rengöring av gärdsmygen hus handlar inte bara om att vara ett bra fågelholk djurhållare, det hjälper till att förhindra spridning av sjukdomar och kvalster

Du behöver:
skurborste. .
Tvål och vatten.
Bleach.
Hink.


1.
Placera gärdsmygen huset på ett sätt som lockar gärdsmyg. Häng det ett område som är säkra från rovdjur, i solen och cirka fem till 10 meter över marken.
2.
Lämna rutan ensam från vår till sommaren. Störande rutan kan skrämma bort gärdsmyg.
3.
Rengör rutan i höst efter gärdsmyg har slutat använda den. Ta bort det översta och dra ut boet. Använd en skurborste och diskvatten (Simple Green fungerar bra) att skrubba insidan. Rise väl med vatten och sedan ställa ut det i solen för att torka.
4.
Blötlägg Wrens hus i en lösning på 10 procent blekmedel i en hink om du ser några kvalster i huset. Lämna huset öppet och ut till luft torka i 24 timmar efter ett blekmedel behandling innan man upp företaget igen.

    Previous:nothing
    Next:hur man beräknar KMH till mph
    
    Copyright © 2011 give2all.org