välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

orkaner inverkan på kusternas ekosystem

Postad av : Jonathan Nyberg

Kusternas ekosystem är ofta kraftigt på grund av effekterna av kraftiga vindar och rasande vattnet översvämningar orsakade av orkanerna. Dessa i sin tur påverkar fisk, växt-och djurliv samt själva strukturen av kusten, som tidigare skyddade ekosystemet

Fåglar

Under 1989 minskade orkanen Hugo befolkningen i Puerto Rico papegojor med hälften, och som orkaner fortsätter att skada deras territorium, är de fåglar som är hotade av rovfiskar och sjukdomar när de flyttar till andra områden.

Vatten

Hurricanes kan orsaka koraller att vara splittrade och rippade från sanden, såsom var fallet under orkanen Georges i USA Jungfruöarna. Föroreningar och sjukdomar under de senaste åren gör det svårt för korallreven att förnya sig.

Barrier öarna

Hurricanes kan allvarligt skada barriär öar, hotande flyttande fåglar och som lämnar kusternas ekosystem och städer känsliga för starka vågor under kommande stormar.

Fördelar

Efter orkanerna i 1996 och 1999, såg delar av Pamlico Sound i North Carolina en minskning av skadliga organismer och utspädning av föroreningar, med stormen effektivt "spola ut" dessa negativa effekter på ekosystemet, gynnar skaldjur och andra fiskpopulationer.

survival of the fittest

I skogar och myrar, främmande, exotiska arter av växter är ofta bättre kan kolonisera orkan drabbade områdena och konkurrerar ut inhemska träd och växter som var dominerande före stormen.

    Previous:nothing
    Next:vad är väder, klimat och atmosfär?
    
    Copyright © 2011 give2all.org