välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Definitionen av klinometer

Postad av : P-O Lennartsson

En klinometer används för att mäta vinklar i backarna och objekt. Ursprungligen användes en syn som måste uppradade till det objekt som mäts, medan mer avancerade versioner använder en virtuell horisont och infraröd sevärdheter åtgärder vinklar på mycket precisa grader. De används av jägmästare, planerare konstruktion, astronomer och andra yrkesverksamma

Definition

En klinometer är en anordning som används för att mäta de specifika vinklar av syn, vanligtvis hur långt ovan (och i vissa fall under) en horisontell linje, till exempel marken eller en persons siktlinje. En klinometer kan hjälpa till att mäta höjden på ett träd, till exempel, eller visa vinkeln på en sluttning som användaren står på. Namnet klinometer kommer från "lutning," trots att den är också känd som en tilt mätare, lutning spårvidd, LUTNINGSMÄTARE och nivåmätare.

Sensorer och Typer

Det finns många olika typer av klinometerns, från traditionella versioner som använder string för att mäta en rak linje till sofistikerade elektriska enheter som kan beräkna vinklar mot tusendels grad. Den enkla slag, som användes på 1800-talet, krävs en vikt som gav en rak linje till marken och en potentiometer. Andra använder kompasser eller nivåer anda som tillåter användaren att synen på om ett visst objekt, medan den mest komplicerade använda en tilt sensor som skapar en konstant artificiell horisont till från vilken man mäter vinklar.

Process

För det mesta grundläggande Höjdmätare, kan användaren köra en sträng i önskad vinkel för att mäta via en båge som visar graden av olika vinklar. De flesta moderna klinometerns använda en observation mekanism som kräver att användaren syn på en retikulära och samtidigt hålla ett öga på uppläsningar, som kan vara antingen elektroniskt eller på ett vridbart skala. Det bör noteras att den resulterande vinkeln kommer alltid att vara beroende på var användaren står, med hänsyn till lutningen på marken i sig.

Använder

Höjdmätare har olika syften bygger på de yrken som använder dem. Skogvaktare kan använda en klinometer för att mäta hur brant en backe är eller hur högt ett träd uppnår, medan byggnadsarbetare och arkitekter kan använda en för att mäta höjden på en byggnad. En regissör kan använda en för att mäta höjden på solen medan militären använder dem för ett antal övervaknings-och missilstyrningssystem.

Priser och Stil

Höjdmätare finns tillgängliga från $ 50 till $ 100, men billigare modeller finns tillgängliga som komponenter till många moderna kompasser.

    Previous:nothing
    Next:vad som påverkar vindhastighet?
    
    Copyright © 2011 give2all.org