välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur konvertera grader till Celsius

Postad av : Stefan Svensson

Om du någonsin har rest i ett främmande land, är chansen att du har ställts inför uppgiften att tolka vad temperaturen egentligen är utomhus. Nästan alla länder i världen använder en Celsius (även kallat Celsius) skala. USA är den viktigaste plats, där Fahrenheit skalan används främst för att spela in meteorologiska data. I alla andra vetenskapliga strävanden, är Celsius skala standarden. För en förklaring om hur du konverterar Fahrenheit till Celsius, fortsätta med denna artikel.

Du behöver:.
Vädret termometer

Konvertera grader Celsius


1
Lär dig de grundläggande guidepoints i att dechiffrera. två stora system för kalibrering av temperatur. Båda systemen Fahrenheit och Celsius är baserade på kokning och fryspunkten (vid havsnivå) vatten punkt, men deras antal för dessa två konstanter är olika. Fryspunkten för vatten mäts vid 0 på Celsius skala, men kommer in vid 32 grader Fahrenheit. Å andra sidan, kokar vatten vid 100 grader Celsius, men samma händelse läser på 212 grader Fahrenheit.
2.
Konvertera Celsius grader Fahrenheit genom att multiplicera det antal Celsius med 1,8 och sedan lägga 32 till resultatet.
3.
Konvertera Fahrenheit till Celsius genom att först subtrahera 32 från Fahrenheit nummer och sedan multiplicera resultatet med fraktion 5 /9.
4.
veta några grundläggande referenspunkter och hålla tal för varje skala memorerade i huvudet. Först av allt båda skalorna är lika vid -40 grader. Det vill säga -40 grader Fahrenheit är lika med -40 Celsius. 32 grader Fahrenheit är fryspunkten (mätning där vatten blir till is), vilket är lika med noll grader Celsius. Rumstemperatur i Celsius är 20 grader, vilket motsvarar 68 grader i Fahrenheit. Och till sist vatten kokar vid 100 grader Celsius och 212 grader Fahrenheit.

Tips och varningar


  • Inrätta en grov jämförelse skala i huvudet. Till exempel 20 grader Celsius är lika med 68 grader Fahrenheit. Detta är ett ungefärligt värde för rumstemperatur. I England är Fahrenheit temperaturer inofficiellt används, särskilt för att uttrycka temperaturen på en varm dag. Fahrenheit är förkortade med bokstaven F. Celsius eller grader symboliseras av bokstaven C.
  • villkor Celsius och Celsius är båda används för att beskriva den metriska skalan registrering av temperaturen.
    Previous:nothing
    Next:hur man identifierar new york spindlar
    
    Copyright © 2011 give2all.org