välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur vet en vatten sköldpadda kön

Postad av : Stefan Svensson

Till skillnad från däggdjur och fåglar, manliga och kvinnliga reptiler visas inte självklart Könsskillnaderna, och det finns ofta få externa egenskaper som klart skiljer män och kvinnor från varandra. Lyckligtvis med vatten sköldpaddor, avgöra skillnaden mellan könen (en process som kallas könsbestämning) är enklare än det är med andra reptiler. Som med alla djur, det finns individuella skillnader, och inte alla sköldpadda könsbestämning tekniker är korrekta för varje vatten sköldpadda
1.
Undersök klorna på dina sköldpaddor. Man vatten sköldpaddor har generellt mycket långa klor för att hjälpa dem hålla fast vid honor under parningen. Kvinnor, å andra sidan, har kortare klor.
2.
Notera sköldpaddans plastrons. Den Plastron är den nedre delen av sköldpaddans skal som skyddar undersidan. Hos hanhundar Plastron blir platt eller konkav (böjda uppåt) så att de passar bättre på honan under parningen. Kvinnor har en plan eller konvex Plastron, som möjliggör mer utrymme i buken när de börjar bära ägg.
3.
Bestäm placeringen av kloaken, eller utlopp. Hos män kloak är längre från skalet (ca 2 /3 av en tum bort) och närmare till toppen av svansen. I honor kloak är närmare skalet.
4.
Observera storleken på svansen. Män tenderar att ha tjockare och i allmänhet större svansar än honorna.

Tips och varningar


  • Om du är säker på att ditt vatten sköldpaddor är i samma ålder, kan du också jämföra deras storlek. Män i allmänhet är mindre än honorna.
  • alltid försiktig vid hantering av sköldpaddor, och alltid tvätta händerna noga före och efter hantering.
    Previous:nothing
    Next:information om groda skinn
    
    Copyright © 2011 give2all.org