välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur vet jag om svamp korall är död?

Postad av : Annika Hultén

Svamp korall kan vara en färgstark och enkel del av varje saltvattensakvarium. Svamp korall kan vara röd, grön, blå, lila eller brun (det kan också visa en kombination av dessa färger). Som en härdig form av koraller, det är faktiskt rekommenderas för nybörjare. Mushroom korall är faktiskt en form av anemon, men det är nära besläktat med traditionella korall. Både koraller och anemoner är djur, dock, och kräver särskild uppmärksamhet. Om svamp korall vård saknas kommer organismen dör

Skötsel av Svamp Coral

Att ta på sig ansvaret för ett levande djur eller organism innebär att ta på sig ansvaret för att hävda att organismens miljö. Mushroom korall behöver en bra sandiga substrat (växande stiftelse), levande sten i sin tank, och en luft sten för att ge syrgas och cirkulation. Detta korall behöver också tillräckligt ljus, vilket kan vara direkta eller indirekta, konstgjorda eller naturliga.

Även svamp korall kan föda sig själv och underhålla sina egna fotosyntesen, det gör det bättre om det är regelbundet matas djurplankton eller någon annan köttig föda (finns på fisk och akvarium butiker). Om dessa växande behov ignoreras, det finns en god chans att svampen korall kommer att dö.

Diagnos Svamp Coral

Om svamp korall har försummats, kontrollera sin hälsa noga. En av de vanligaste orsakerna till en svamp korall att misslyckas är bristen på ljus. Om korall inte har fått tillräckligt med ljus, kommer dess stiftelse verkar större än normalt, det är organismens naturliga försök att "hitta" ljuset. Om en svamp korall inte får tillräckligt med näring eller vatten i omlopp kommer det att bli skrumpna, stängd, mörk och tom sprött. Svamp koraller som visar några av dessa symtom kan vara död.

Försök att återuppliva din svamp korall genom att ändra dess miljö. Lägga ljus på tanken med UV-ljus, ta ett vattenprov till en lokal akvarieaffär att ha pH och alkaliskt kontrolleras nivåer, mata svamp korall, och öka vattencirkulationen i akvariet. Om svamp korall inte svarar på någon av dessa försök att återuppliva det, det är mest sannolikt bortom hjälp.

    Previous:nothing
    Next:vad som finns i turmalin kristaller?
    
    Copyright © 2011 give2all.org