välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Vad är Hertz i ljud?

Postad av : Jeanette Morales

Ljud färdas genom luften som vågor av ökande och minskande förändringar i lufttrycket. Antalet kompletta ljudvågor flyttar förbi en punkt kallas frekvens, som mäts i hertz (Hz)

Våglängd

En våglängd är längden av en komplett våg, från topp till intilliggande krön eller från botten till angränsande tråg. Dessa kammar och dalar är den maximala förskjutningarna över och under en jämvikt linje.

Frekvens och Pitch

Eftersom ljud färdas med konstant hastighet genom en given medium (antar konstant temperatur och tryck), förändringar i våglängder ändra frekvens av ljudet. Därför kan planen likställas med frekvensen av ljudet.

Musiknoter

Musiknoter varierar i tonhöjd med cirka en hertz. Detta motsvarar en oförmåga av det mänskliga örat att särskilja frekvenser som är mindre än en Hertz i skillnad.

Speed of Sound

Ljudets hastighet passerar genom ett ämne bestäms av ämnet och inte frekvensen av ljudvåg. Till exempel kommer ett ljud på 440 Hz färdas genom luft (för konstant temperatur och tryck) i samma takt som ett ljud 220Hz. Det innebär två olika toner som spelas samtidigt av två olika ekvidistanta instrument i en orkester kommer att höras av en lyssnare samtidigt.

Rad mänskliga hörsel

mänskliga örat kan upptäcka frekvenser mellan 20 Hz och 20 MHz. Detta intervall varierar dock mellan individer och normalt minskar som en person åldrar.

    Previous:nothing
    Next:Definitionen av en sluten ekosystem
    
    Copyright © 2011 give2all.org