välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

blå hummer livscykel

Postad av : Charlotte Wannberg

Blå hummer har en sällsynt genetisk mutation som innebär en överdriven mängd protein som orsakar deras skal att vända koboltblått. Deras livscykel är densamma som en normal hummer, men den ljusa färgen kan göra dem mer sårbara för predation

Ägg

En kvinnlig hummer lägger tusen små ägg. Äggen gestate för sammanlagt 20 månader, första inuti hennes kropp, och sedan fäst utanför hennes skal. Av 50. 000 ägg, i genomsnitt två överlever till vuxen ålder.

Kläckning

Efter kläckning, hummer, i larver, bugg-liknande form, flyta nära vattenytan i flera veckor. Andra havsdjur och fåglar äter de flesta av larver.

Post-Larvernas Hummer

Surviving hummer sjunka till havsbotten att gömma sig bland stenar eller växter. Deras begränsade storlek gör dem sårbara för predation. Den hummer växa snabbt i detta skede av utvecklingen.

Juvenile Hummer

Hummer fortsätter att växa och utvecklas i fem till sju år. Ungfågeln är mindre och mer sexuellt omogen, men annars liknar vuxna i utseende och beteende.

Vuxen Hummer

Hummer är sexuellt aktiva början på omkring sju år. Nocturnal och hemlighetsfulla, de kan leva för att vara mer än 50 år, och möjligen så gamla som 100.

Ömsat

För att växa måste humrar ömsar hårt skyddande skal. De molt 25 gånger innan fem års ålder, därefter en gång varje eller vartannat år hela livet.

    Previous:nothing
    Next:hemlagad ekosfär
    
    Copyright © 2011 give2all.org