välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

blommande lönn information

Postad av : Magnus Ekblad

Den blommande lönn, eller Abutilon hybridum, är inte en sann lönn. Namnet kom till på grund av växtens lönn formade blad. Det är ibland som en kinesisk lykta eller kinesiska blåklocka

Origins

Native till Brasilien kan det blommande lönn finns i många delar av Central-och Sydamerika. I början 19th century anläggningen infördes till Nordamerika och Europa. Denna vintergröna gör bra utomhus i varmare klimat och trivs inomhus i mer moderata sådana.

Storlek

Blommande lönn kan växa upp till 10 meter hög och lika bred om de planteras i ett stort utrymme. Det är möjligt att kontrollera tillväxten genom beskärning och genom att tillåta växten att bli lite rot bunden.

Blad

Blad tenderar att vara ljusgrön och har en luddig textur. Vissa blad har en brokig färg som har tillskrivits ett virus som kallas Abutilon viruset. Det kan spridas från en anläggning till en annan genom frön eller genom ympning. Andra än mosaiksjuka verkar viruset ha någon effekt.

Blossoms

Blommande lönn blommar har fem kronblad. Det är möjligt att hitta dem i vitt, gult, orange och olika nyanser av rött och blått. Blooming säsongen är april till juni, men anläggningen har varit känd för att blomma vid andra tider på året.

Starta nya Växter

Blommande lönn kan klonas året runt med hjälp av barrträ sticklingar. Om du börjar från frö, ska temperaturen hållas vid 75 grader tills grobarhet, vilken tar ungefär 21 dagar. Start dem under våren och du kommer att ha blommor av den kommande vintern.

    Previous:nothing
    Next:elektrisk ledningsförmåga definition
    
    Copyright © 2011 give2all.org