välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur naturligt förutsäga väderomslag

Postad av : Stefan Svensson

I en ålder av meteorologi och toppmodern datateknik, har den gamla konsten att väderprognoser nästan helt försvunnit. I en överlevnadssituation, kan det dock rädda ditt liv. Även om du inte är i en sådan situation, att kunna förutspå vädret-för att känna en överhängande väder skift, att känna att regn kommer, för att kunna ange säker på att en solig dag kommer att fortsätta-en händig talang att inneha. Här är hur man gör

Du behöver:
kajak, kanot, ponton båt eller innerslang.
lämpliga redskap.
baddräkt.
kamera /kikare.
förfriskningar i en kylväska.


1.
Titta på molnen. Om du ser cirrusmoln (mycket hög tunna stråk av vitt), är du nästan säkert in på en hel del klart, soligt väder (om du inte är i en mycket kall miljö, där cirrusmoln ackumulera innebär att en snöstorm kan vara på väg ). Om du ser cumulusmoln (den stora, bomull-puff-boll-liknande moln som barnen oavgjort), detta är också ett vanligt tecken på bra väder (om du inte märker dem samla ihop och flytta högre, och dessa brukar blir grå och leda att åska). Om du ser Stratus moln (låg och ojämn grå, ibland täcke hela himlen), du kommer sannolikt in för lite regn. Om du ser nimbus molnen (en jämnt grått moln som täcker hela himlen), du är nästan säkert in för regn.
2.
Om du har en lägereld, titta på röken. Om det stiger rakt, och röken stigen är tunn, innebär det normalt bra väder kommer att fortsätta att vara din för en tid. Om stormar närmar kommer röken tenderar att stanna låg och spred ut sig själv istället för att stiga i en tunn rak linje.
3.
Kontrollera vindens riktning genom att släppa vissa blad och tittar på vilket sätt de faller. Någon gång inom de närmaste 30 minuter, kontrollera vindens riktning igen. Om riktningen är den samma, är du förmodligen i mer vackert väder. Om riktningen har ändrats, är en förändring i vädret mycket troligt.
4.
Observera insekter och fåglar runt omkring dig. Är de flyger högt? I så fall är klart väder förmodligen bli din för en stund. Är de flyger lågt, nära marken? Detta tenderar att indikera fukt i luften-en kontrollampa tecken på en mötande storm. Om du märker en ökning av insekters, se upp-en storm väg att slå. Bin är undantag, när du märker dem ute på stan, betyder det klart väder är på väg att återvända och stanna en stund
5
Koncentrera er på ljud och dofter. . . Om luften är långsamma och fukt-fyllda (ett tecken på kommande dåligt väder) kommer lukter bli mer gripande och ljud blir skarpare. Med övning kommer du att bokstavligen kunna lukta och höra en storm kommer-utan att någonsin lukta regn eller höra åskan.

    
    Copyright © 2011 give2all.org