välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man kan slipa ett teleskop spegel

Postad av : Jonathan Nyberg

Reflektor teleskop, såsom Newtons och Dobson teleskop, använder böjda speglar istället för linser för att fokusera ljus. Speglar är mycket lättare att göra än linser och som ett resultat amatörastronomer kan bygga stora bländare teleskop efter malning sina egna speglar. Enkla verktyg, slipmaterial och tid tillåter amatörastronomer att göra ordentligt böjd astronomiska speglar och att bygga stora reflektor teleskop för en bråkdel av kostnaden för liknande storlek refraktor teleskop

Du behöver:.
2 rundor spegelglas, önskad spegel storlek.
Styv 3-benta monter.
3 träklossar, 1 /2 tjockleken på bitarna planglas.
Carborundum pulver, # 80, # 120, # 220, # 320 # 400, # 600.
Kort regel, som visar 1 /50 och 1 /100 tum.
Karborundum sten.
6 tomma plast tvättmedel flaskor.
Pappershanddukar.


1.
Bevel kanten av den runda glasbit som kommer att spegeln med en fin karborundum sten och vatten och ger en avfasning på ca 1 /10 tum. Den andra glasbit blir slipverktyg. När avfasning kanten av glasbit, flytta slipstenen mot kanten i stället för mitten av glaset lager. .
2
Fäst tre träklossar till pallen, bildar en triangel, så att blocken ordentligt lås glaset slipverktyg på plats-detta är den andra glasbit, inte spegel. Strö en tesked # 80 karborundum och några vattendroppar i ansiktet av slipverktyg och placera spegeln glasskiva ovanpå. Tryck så hårt som möjligt på arbetet och börja skjuta spegeln och tillbaka över verktyget så att centrum korsar ett avstånd av cirka 2/3rds diametern på glaset.
3.
Ta långsam och jämn steg runt stativet som du skjuter spegeln över slipverktyg. Ett varv runt stativet var 30 sekunder kommer att bli bra. Revolve spegeln skivan genom att ge den en liten twist med fingrarna i början och slutet av varje slag.
4.
Tillbaka karborundum /vatten blanda varannan eller var tredje minut. Efter 30 minuter av slipning kommer du att märka en liten konkav yta. Beräkna rätt djup av konkav kurva på din spegel genom kvadratur radien på spegeln och dividera med fyra gånger önskad brännvidd av teleskopet. Till exempel, om du slipar en 8-tums spegel för en 48-tums brännvidd "räckvidd, kommer de önskade konkava djupet 16 (4x4) delat med 192 (4x48)=16/192=0,08 inches. Se "Tips" för att göra en djupmätare.
5.
Grind med # 80 karborundum tills önskat konkava djup nås. Använd squeeze flaskor med rent vatten och pappershanddukar för att tvätta bort alla karborundum varje gång du ändrar storlek nätet, till exempel från # 80 till # 120. Upprepa slipningen med # 120 karborundum tills du har nötts bort alla stora gropar. Upprepa processen med # 220, # 320, # 400 och slutligen med # 600 karborundum noga med att hålla centrum konkava djup korrekt.
6.
Grind med # 600 karborundum tills du form en smidig, grop utan surface. Protect marken spegeln från främmande material och förvara den i ett rent område tills du kan börja polering och slutligen beläggning.

tips och varningar


  • Mängden karborundum pulver du behöver beror på storleken på din spegel. Köp minst 4 oz. för varje kvalitet ska börja.
  • Gör en djupmätare med en träbit märkta till rätt längd och placera den mot mitten av spegeln så att den sträcker sig upp till en rak kant som löper över spegelns diameter.
  • Efter en spegel är väl marken är den klar för polering och beläggning. Båda dessa åtgärder är annorlunda än slipning men är avgörande för att producera en parabolisk spegel teleskop.
  • Se till att stödja avföring är fast eftersom du kommer att placera en stor press på det medan slipning.
    Previous:nothing
    Next:hur man återanvända gamla sol ljus
    utvalda artiklar
      
      Copyright © 2011 give2all.org