välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vattenkvaliteten övervakningsteknik

Postad av : Jeanette Morales

Vatten är en av de mest värdefulla naturresurser på jorden. . Medan planeten är täckt av vatten, mycket av det är saltvatten och kan inte användas för människor, djur eller grödor. Friskt vatten kan vara förorenade av industrin, mänsklig bosättning eller naturliga föroreningar. Fastställande av hälsa och kvaliteten på sötvatten är viktig över hela världen. Det finns många olika tester, mest vatten kvalitetsresultat är en kombination av flera av dessa tekniker.

Öppenhet

Vatten är naturligtvis klart. Ju mer föroreningar i vattnet, desto mer ogenomskinlig blir det. Secchis skiva används för att testa vattnet insyn. Denna skiva är en stor, plast cirkel med en svart och vit design på den. Skivan är innehas av sträng på fyra ställen, så att den ligger horisontellt i vattnet och har en vikt under den. Repet används för att sänka skivan i vattnet är märkt på meterslängder för att göra mätning lättare. Secchis skivan sänks ned i vatten tills den försvinner. Repet är då indragen tills skivan blir synlig och exakt lokalisering noteras. Det är viktigt att göra detta test under olika väderförhållanden sedan avrinning eller regn kan påverka mängden sediment.

Mätning av pH

PH visar syra att basera förhållandet färskt vatten. Rent vatten har 0 poäng, vilket tyder på det varken syra eller bas. Det finns tre sätt att mäta PH. Det första är genom lackmuspapper. Denna uppsats är doppas i ett prov av vattnet. Det är snabbt, enkelt och billigt, men inte särskilt exakt. Den andra metoden innebär att man använder en kemikalie som heter "universal indikatorn. " Denna kemikalie är en förening som ändrar färg av provet, beroende på syra eller bas värde. Provet jämförs sedan med en färgkarta för att bestämma pH-värdet. Den slutliga testmetod PH är en elektronisk mätare. Electric pH-mätare använder en elektrod nedsänkt i provet vattnet. Denna metod är också mycket exakt, men mätarna kan vara dyra. Också, beroende på modell, rengöring och förbereda elektroderna kan vara komplicerat och tidskrävande.

Fecal koliforma bakterier

fekalt material kan hittas i nästan varje flod, sjö och ström. Mänskliga föroreningar kan vara ett problem i vissa områden, men djur, fåglar, även fisk och andra vattenlevande liv bidrar med egna avföring. Insekter och bakterier bryta ner avföring. Så nivån av fekal koliforma bakterier indikerar många saker. En mycket låg värdering kan betyda att det finns inget liv i det vattnet. Det är en bra siffra för en pool, men en dålig siffra för en sjö. Mycket höga halter tyder någon form av föroreningar, antingen från människor eller naturliga källor.

Denna nivå kan testas på två sätt, prov som erhålls vid källan är märkta och bringas till ett labb för inspektion under ett mikroskop. Men, beroende på transporten, kan många av de naturligt förekommande bakterierna dör under transport. Den metod som föredras Världshälsoorganisationen är en fälttester kit. Detta test kräver utbildning och utrustning desinficeras före och efter varje användning för att få korrekta resultat.

    utvalda artiklar
      
      Copyright © 2011 give2all.org