välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör parfym för en vetenskap rättvis projekt

Postad av : Stefan Svensson

En parfym vetenskap projekt kan vara ett bra sätt att lära ditt barn om hur olika ämnen avdunsta beroende på deras föreningar i varje olja i parfym läggas att avdunsta i olika takt. Om ditt barn älskar att lära och att göra naturvetenskapliga projekt, gör detta lätt parfym att göra aktivitet med dem hemma

Du behöver:.
Grundolja (valfritt)
. Middle olja (valfri).
Top olja (valfri).
Bridge olja (valfri).
Pipett.
Stor bägare eller provrör.
Pure brännvin.
2 1 /2 dl destillerat vatten.
Kaffefilter eller tunt toalettpapper.
Plast eller mörk glasflaska.


1.
Besluta om vilka oljor du vill ha som bas. Bra oljor för att prova på grunderna sandelträ, patchouli, vanilj och cederträ. Dessa oljor kommer att pågå längst på huden. Du kan fråga en anställd på din lokala växtbaserade butik för fler alternativ för baser, eftersom varje butik kommer att variera med vad de har tillgängliga.
2.
Välj ut en mellannivå olja för att lägga till din blandning. Dessa inkluderar citrongräs, ylang ylang och kryddnejlika. Mellersta nivån oljor kommer att pågå något kortare på huden än din bas nivå oljor.
3.
Välj ut en topp basolja för din parfym. Den översta basen är den första delen av din doft blandning som du kommer att lukta, och är den första att förångas. Populära topp baser omfatta lavendel och citron, men du kan kolla med din lokala växtbaserade butik för fler alternativ.
4.
Bestäm på en bro olja. Dessa är viktiga för att väcka alla dina oljor tillsammans och hjälpa dem att förena och blanda ihop ordentligt. Dessa oljor kan innehålla vanilj eller litsea cubea. Är det viktigt att välja en doft som är lätt och mild, eftersom din bro oljan kommer alltid att vara en underliggande doft i din parfym och kommer inte att blekna.
5.
Blanda syv droppar av varje dina baser tillsammans i en bägare eller stora provrör, med din pipett för att samla in olja och släppa den i din container. Tillsätt tre uns av ren vodka som inte innehåller några smaker eller fyllmedel. Har en vuxen hjälp med detta steg. Låt din blandning sitta i 48 timmar på en sval, mörk plats.
6.
Lägg till två och en halv msk destillerat vatten till din blandning, skaka den väl och filtrera den en gång genom ett kaffefilter eller tunt toalettpapper. Häll den i en plast eller mörk glasflaska. Medan klart glas eller flaskor kristall kan anses traditionella för parfymer, hemlagad de behöver för att undvika solljus, så placera dem i en mörkare flaska för att bevara.

Tips och varningar


  • Lek med olika blandningar, och spela in dina recept, så att du kan göra en mängd parfymer för olika tillfällen.
  • Kom ihåg att prata med en anställd på din lokala växtbaserade butik, eftersom varje butik varierar med vad eteriska oljor de har att erbjuda.
  • att lägga till färg, kan du lägga ett par droppar av naturliga livsmedel färg på din parfym blandning, när du lägger i vattnet.
  • har alltid tillsyn av en vuxen när du gör detta projekt, som ren vodka kan vara farliga om de sväljs av ett barn.
    Previous:nothing
    Next:hur man beräknar tendensresultat
    
    Copyright © 2011 give2all.org