välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur man använder en Silva typ 15t ranger kompass

Postad av : P-O Lennartsson

Silva Type 15T Ranger kompassen är ett perfekt verktyg för orientering i oländig terräng och är utrustad med förstoringsspegel och syfthål vilket lättar svårt observation sevärdheter och plottning riktad asimutar. Ranger typ 15T finns fortfarande på marknaden på vissa platser, men har ersatts av tillverkning av Ranger Type 16T kompass. Kompassen används bäst tillsammans med en detaljerad karta över området som du navigerar i, och kräver grundläggande kompass färdigheter som skall användas effektivt.
1.
Ställt in kompassen på plan på kartan, nära kartans tryckta kompass och öppna kompass locket till en vertikal position.

2.
Markera startpunkt och din destination på kartan med en penna och justera sedan kompassen så att den långa sidan är att peka längs en rörelsebana. Detta kännetecknas av en präglade pilen på kompassen, och kallade riktade resor linjen. Se till att den riktade linjen pekar mot ditt mål.
3.
Vrid kompasshuset att anpassa den nord-sydliga avläsningar på kompassen med den nord-sydliga linjerna på kartan kompass.
4.
Ta kompassen på kartan och håll den framför dig i ögonhöjd, så du kan se genom siktet fönstret.
5.

Rotera din kropp medan du håller kompassen ut och tittar igenom syn fönstret, tills kompassnålen är i linje med orientering pilen. Titta igenom synen fönster och plocka en milstolpe att gå till. Alla landmärke kommer att göra, till exempel ett träd, sten struktur, telefon stolpe eller byggnad.
6.
Promenera till landmärke, då, om det behövs, justera lager genom att upprepa ovanstående process och hålla plottning och plocka landmärken tills du nått din destination.

    Previous:nothing
    Next:mantis räkor fakta
    
    Copyright © 2011 give2all.org