välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Vilka verktyg används för att studera vulkaner?

Postad av : Jonathan Nyberg

Till skillnad från andra typer av forskare, är Vulkanologer begränsad i sin förmåga att få en första hand titta in vad de studerar. De stöder sig på en rad verktyg för att ge dem information. Dessa mycket känslig verktyg så att de kan hålla reda på allt från jordbävning verksamhet till förändringar i sluttningarna av vulkanen yta för de typer av gaser som avges av vulkaner.

Seismiska bildskärmar

Vulkaner och området runt dem är en grogrund för jordbävningen aktivitet och en ökning av mängden jordbävningar kan vara en indikator på förestående utbrott. Seismometrar eller seimographs upptäcka och registrera jordbävningar.
Sofistikerad utrustning mäta intensiteten, upptrappning och epicenters (ursprunget punkt av aktivitet) av en jordbävning. The Big Island of Hawaii som mer än 60 seismiska mätstationerna.

Värmekameror

Eftersom det är omöjligt för forskare att se inuti en vulkan, de använder värmekameror för att ta bilder av värmen som avges av en vulkan. Bilderna visar som lavaströmmar är varmare, alltså nyare, och som är svalare och därmed äldre.

markrörelser

Global Positioning Satellite (GPS), elektronisk längdmätning (EDM) och standard instrument utjämning mäta förändringar i en vulkan är marken bildas.
tiltmeter, till exempel, åtgärder "lutningsvinkeln av flanken av en vulkan. "
Som magman ackumuleras under ytan, gör att trycket på ytan att expandera. Det hawaiianska vulkanen Society använder tiltmeters som kan "mäta förändringar i backen så små som en del per miljon. "

Gasprover

Vulkanologer kan berätta vad som händer under ytan av en vulkan som grundar sig på den gas som är avger. Förändringar i mängden kol eller svavel gaser kan innebära en ny tillströmning av magma, medan illaluktande svavelväte gas kan signalera en hotande utbrott.

erhålla dessa prover kan vara farligt, så forskarna använder en spektrometer. Varje typ av gas har sitt eget distinkta ljus signatur, så denna anordning, som analyserar ljus kommer genom en vulkanisk plym, ge forskarna den information de behöver från ett säkert avstånd.

Radar Mapping

Radar instrument, som genom plan eller satelliter, ger otroligt detaljerade, tredimensionella kartor över vulkanen yta. Med hjälp av dessa bilder, kan Vulkanologer förutsäga flödesmönster av magma eller jordskred.

Dessa bilder är också bra att lokala tjänstemän i räkna ut evakuering planer i händelse av ett utbrott.

    Previous:nothing
    Next:väte brinnande tips
    
    Copyright © 2011 give2all.org