välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Definitionen av fotokemisk smog

Postad av : Camilla Näslund

Fotokemisk smog är en form av föroreningar som orsakas av en reaktion mellan solljus med andra föroreningar såsom kolväten och kväveoxider. Fotokemisk smog kan ses sitta över skylines i stora städer och nära fabriker

Ursprung

Fotokemisk smog består av kväveoxider som förorsakas av motorer av bilar, flyktiga organiska ämnen (VOC) som kommer från bekämpningsmedel, färg och bensin, och peroxyactyl nitrat, som är en form av föroreningar som orsakas av kemiska reaktioner mellan andra typer av föroreningar.

Biverkningar

Fotokemisk smog minskar sikten och orsakar irritation av ögon och andningsvägar. Den smog också gör allvarlig skada på ozonskiktet.

Primära föroreningar

förorenande utsläpp av mänskliga aktiviteter, så kallade "primära föroreningar," är de föroreningar i första hand ansvarar för fotokemisk smog. Den största primära föroreningen är kolmonoxid från motorfordon.

Förebyggande

Vissa åtgärder vidtas för att bekämpa fotokemisk smog omfatta utsläpp regler för fordon och fabriker, och kräva fabriker att rena sina utsläpp med saker som utsläpp skrubbrar.

Begränsningar

Fotokemisk smog anses mycket farligt för människors hälsa och är därför begränsat till vissa områden i världen av olika statliga myndigheter. Detta görs genom en lag som förbjuder byggnader såsom fabriker som släpper ut stora mängder fotokemisk smog i luften från att byggas i närheten av tätbefolkade områden.

    
    Copyright © 2011 give2all.org