välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man bestämmer nuvarande kapacitet transformatorer

Postad av : Annika Hultén

Transformers byta el från en spänningsnivå till en annan. Men att ändra spänningen inte ändrar makten. Power är lika med spänning gånger ström. Så när en transformator ökar spänning, minskar det nuvarande. Likaså, om den minskar spänningen ökar den nuvarande. Men makten förblir densamma.

Alla transformatorer har två spolar av trådar som kallas den primära och sekundära. Den primära inducerar spänning i den sekundära, i en takt bestäms av kvoten mellan antalet spolar av tråd i den primära till det antal rullar av tråd i den sekundära. Men med förhållandet 1:2, eftersom spänning gånger nuvarande lika med makt, en fördubbling av spänningen halverar ström.

den fysiska storleken på en transformator och dess inre komponenter avgör dess nuvarande rating. En liten transformator för en mobiltelefon laddare fungerar på ungefär en halv förstärkare. En enorm transformator vid en kraftverksdamm fungerar på tusentals ampere. Om din transformator information inte särskilt avgöra den strömstyrka kan du lista ut det med annan statistik.
1
Läs specifikationerna av transformatorn. . . Den ska visa den högsta strömstyrka för både primära och sekundära.
2.
Läs etiketten på transformatorn. Den ska visa den högsta strömstyrka för den primära och sekundära.
3.
Beräkna strömmen från spänning /strömstyrka (VA) specifikation eller märkeffekten utsetts i watt. Båda siffrorna innebär i princip samma sak. Dela antingen VA eller wattal betyg av transformatorn av spänningen. Detta ger dig aktuell rating.
4.
Utföra separata beräkningar med hjälp av statistik från primära och sekundära, eftersom de är mest sannolikt olika.

Tips och varningar


  • aktuell rating för en transformator berättar det maximala beloppet av den nuvarande transformatorn kan hantera. Om du överskrider betyg, kan du bränna upp transformatorn. Till exempel, om du köpt en 220-volts till 120 volt transformator med en märkström på 5 ampere att driva en dator utomlands, och du har anslutit din 20 balsam amp luft i transformatorn, skulle du bränna upp transformatorn eftersom den inte kan hantera överdriven ström.
  • aldrig in i en transformatorstation, öppna ett nätenhet företag transformator eller klättra i stolpen för att titta på en transformator om du inte är en auktoriserad anställd hos denna kraftbolaget. Om du har frågor om din tjänst, ring din elleverantör.
    Previous:nothing
    Next:hur man beräknar mul-pounds av energi
    
    Copyright © 2011 give2all.org