välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

synligt ljus i det elektromagnetiska spektrumet

Postad av : Charlotte Wannberg

Den enda del av det elektromagnetiska spektrum som dina ögon kan uppfatta är synligt ljus. Ljuset är i huvudsak en våg störning i elektriska och magnetiska fält. Synligt ljus endast utgör en liten del av det elektromagnetiska spektrumet

Du behöver:. .
ID-tag
Hundmat.
Vatten.
Dog leksaker.
Dog penna.
Koppel.
Flea och bocka medicinering.
Små baggies.
Crate.
Dog filt.

Funktioner

Den elektromagnetiska spektrumet består av mer än bara synligt ljus vågor. Radiovågor, mikrovågsugnar och infraröda vågor utgör den nedre delen av det elektromagnetiska spektrumet, följt av synligt ljus. Ultravioletta strålar, röntgen och gammastrålning utgör den övre delen av skalan.

Speed

ljusets hastighet bestäms av dess frekvens multiplicerat med dess våglängd. I ett vakuum, synligt ljus färdas med en hastighet av cirka 86. 282 miles per sekund.

Intervall

Frekvensen av synligt ljus varierar från 4,3 gånger 10 till 14. Makten, till 7,5 gånger 10 till 14. Makten. Det synliga ljusets våglängd är så litet att det oftast är uttryckt i nanometer, från 700 nm till 400 nm.

Typer

spektrala färger synligt ljus är rött, orange, gul, grön, blå, indigo och violett. ("Roy G. Biv" är en populär kortkommando för att minnas den här sekvensen. ) Röd har den längsta våglängden och lägsta frekvensen, och violett har den kortaste våglängden och högsta frekvens.

Egenskaper

Nyans, mättnad och ljusstyrka de tre attribut som definierar färger. Hue hänvisar till våglängden hos de spektrala färg. Mättnad relaterar till hur många våglängder (olika spektral färg) samverkar för att göra upp en färg. En färg består av endast en våglängd anses helt mättad. Ljusstyrka syftar på ljusstyrka i färgen.

Fun Fakta

heta föremål avger mer ljus med korta våglängder. Kalla föremål avger mer ljus med längre våglängder. Astronomer använder denna korrelation mellan ljus och temperatur för att hjälpa dem analysera stjärnornas kroppar.

    Previous:nothing
    Next:varför är salt för att smälta is?
    
    Copyright © 2011 give2all.org