välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Definitionen av en galvanisk cell

Postad av : Annika Hultén

En galvanisk cell, även kallad Voltas cell, är en teknisk term för det som mer allmänt kallas batterier. De utmärkande drag för en galvanisk cell är att den använder en kemisk reaktion för att producera elektrisk ström

Historia

Alessandro Volta krediteras med att upptäcka att el kan produceras oorganiskt och byggandet av det första batteriet runt 1800, enligt funsci. com.

Struktur

Den grundläggande strukturen en galvanisk cell är att ha en anod (negativ laddning) som är ansluten till en typ av metall och katod (positiv laddning) ansluten till en annan. Anod och katod metaller, zink och koppar till exempel, är nedsänkta i en elektrolyt lösning (salt eller syra, vanligtvis).

Så här fungerar det

En galvanisk cell fungerar genom en sänkning-oxidation reaktion (redox) i vilken metallen vid anoden förlorar elektroner (oxidation) och metall vid katoden tar in elektroner (reduktion), rapporterar University of Waterloo. Denna rörelse av elektroner genom en krets från anod till katod är elektrisk ström.

Typer

Vanliga typer av galvaniska celler som är lätt tillgängliga för allmänheten omfattar AAA, AA, C, D och 9 volts alkaliska batterier. Michael Bluejay konstaterar att alkaliska batterier inte längre innehåller kvicksilver och får säkert kastas bort i soporna.

Använder

galvaniska celler ofta används i elektronisk utrustning, t. ex. walkie-talkies, bärbara CD-spelare, ficklampor och fjärrkontroller .

    Previous:nothing
    Next:hur man hittar robotdelar
    
    Copyright © 2011 give2all.org