välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur är pärlor gjorda?

Postad av : Magnus Ekblad

Du behöver:
polersvampen, trasa eller kudde
. Torr trasa.
Våt trasa.
Rengöringsmedel för glas spray.

pärlor

I naturen är en pärla bildas när någon typ av irriterande går in musslor eller ostron. Det irriterande kan vara ett livsmedel partikel, en bit skal, bakterier eller ens en bit sand. Det skyddande börjar. Pärlemor utsöndras i lager runt den irriterande. Resultatet är en pärla.

Sea Water Odlade pärlor

Det första steget i jordbruket pärlor från havet är urvalet av friska föräldrar ostron att föda kvalitet ostron. Urvalskriterier innehåller en interiör med ett bra utseende, tillsammans med tjocka skalet.

Den tar 2 år för baby ostron att nå mognad. Under denna tid de är placerade i anläggningen havet ligger hinkar där färskt vatten tränger in i havet. Detta hjälpmedel för att ge näring.

Nästa steg är att sätta basen eller kärnan kring vilken pärla utvecklas. En bas eller kärnan kan göras från en sötvatten musselskal kallad pigtoe. Skalet bildas i form av en rund pärla. När de sätts i Akoya ostron har pigtoe en större potential för framgång på grund av likheten mellan de två.

Ostron är inställda på land i en halvtimme, under vilken tid de öppnar sina skal. Dessa är stagade öppna. Kärnan är kirurgiskt placeras i ostron, som är försatt tillbaka i ett hav korg. Korgarna ger för rörlighet för att skydda mot rovdjur eller temperaturvariationer. Plötsliga förändringar i temperatur påverkar kvaliteten på pärlan och kan göra att ostronet att dö.

tillväxt pärla, genom deponering av lager av necre tar 2 till 4 år. Tiden för odling baseras på kvalitet och storlek på önskad pärla. Slutligen är pärlan bort från ostron.

Sötvatten Odlade Pärlor

Sötvatten floder eller sjöar är det växande miljöer för sötvatten musslor som kan utveckla pärlor. Sötvattenspärlor utvecklas på samma sätt som saltvatten pärlor. Dock är kärnan gjord av mantel vävnad. Mer än en bit mantel kan infogas för pärla tillväxt. Manteln kan försvinna med tiden, vilket resulterar i en pärla som främst pärlemor.

Fresh Saltwater Pearls

Keshii pärlor kan odlas i antingen söt-eller saltvatten ostron. Dessa klassificeras som odlade pärlor, eftersom kärnan som sitter utvisas innan den fullständiga bildandet av pärlan.

Varning

Imitation eller konstgjorda pärlor är objekt som är gjord för att likna pärlor. Dessa är konstruerade på flera sätt. Ett sätt är att använda en glaspärla som bas. Över detta placeras en ytbeläggning bestående av ett material tillverkat av fiskfjäll. Denna "essens d'Orient" är gjord med North Atlantic fiskfjäll. Andra oäkta pärlor bildas från conch snäckor, korall och pärlemor.

Skillnaden mellan verkliga och imitationer av naturpärlor kan upptäckas, även om de ser likadana ut. Konstgjorda pärlor förlorar sin lyster över tid och är inte lika smidig som äkta pärlor. Röntgen kan visa skillnaden.

Funktioner

Inte alla pärlor är runda, trots att det är idealet. En knapp topp bildas genom att införa en platt skiva som kärnan och låter den utveckla ett tag. Därefter är en rund kärna placeras ovanpå disken. Det slutliga pärla ger intryck av en ratt. Drop pärlor är som en regndroppe, medan päronformad de likna formen på päron, men båda dessa är teardrop pärlor. När det finns koncentriska ringar på pärla, kallas det som en cirkel pärla. En knapp pärla är något tillplattad och formad som en knapp som används till kläder, men utan hål. Barocka pärlor har oregelbundna former. Och det är ovala och semi-runda pärlor. />
Färgerna varierar från rent vitt till rosa och blues. Det finns också nyanser av grått och även svarta pärlor.

    Previous:nothing
    Next:Nordpolen fakta
    
    Copyright © 2011 give2all.org