välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

fördelar och nackdelar med ac generatorer

Postad av : Ulf Friberg

I slutet av 1800-talet, kämpade Nikola Tesla och George Westinghouse mot Thomas Edison om huruvida USA: s elektriska anläggningar bör generera växelström (A /C) eller likström (D /C). Tesla utvecklade 40 patent för A /C-teknik, som Westinghouse köpte. Inte vill förlora sin D /C royalties, fortsatte Edison främja D /C-teknik, som förlorade i slutet på grund av A /C: s överlägsenhet gentemot D /C ström.

Inget behov för matchande Spänning

AD /C generator måste producera spänning på den nivå där den kommer att användas. A /C har fördelen att du kan konvertera strömmen till en annan spänning med hjälp av en transformator. Transformers arbete med A /C bara, inte D /C.

Resor längre sträckor

A /C har fördelen av att resa långa sträckor med mindre strömavbrott än D /C. Att omvandla strömmen till en hög spänning minskar den nuvarande, vilket i sin tur minskar strömavbrott. Detta kan ses ur formeln P=R * I-kvadrat, där P är strömavbrott på grund av resistens, är R motstånd, och jag är aktuell. Eftersom jag är sågat på kraften formeln, minskar jag lite (genom att öka spänningen) minskar effektförlusten en hel del.

Transformator Krav

A /C generatorer har nackdelen att de kräver transformatorer, vilket komplicerar kretsar . De måste vara utformade så att de högre spänning på den ena sidan inte ansvarsfrihet (ARC). Höga spänningar genereras inte effektivt sätt, är så låga spänningar som genereras och spänningen har att omvandlas till en högre nivå för långväga överföring.

Säkerhet

En säkerhetsrelaterade nackdel för A /C är den ökade risk för elektriska stötar på grund av användningen av högre spänning för långväga överföring. Det är därför långväga sändningar använda kraftledningar hålls högt upp från marken.

    Previous:nothing
    Next:användningar av ett renrum
    
    Copyright © 2011 give2all.org