välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur är cetirizin hydroklorid syntetiseras?

Postad av : Charlotte Wannberg

Cetirizin hydroklorid

Cetirizin hydroklorid är ett antihistamin känd som en viktig metabolit av hydroxizin. Det används i skapandet av många allergi-relaterade läkemedel för sjukdomar inklusive allergier, hösnuva, angioödem och urtikaria. Det är oftast tillgängliga över disk i de flesta länder. I USA är det den främsta aktiva ingrediensen i Zyrtec.

Cetirizin hydroklorid inte förekommer i naturen, men syntetiseras med hjälp av en kemisk process som innebär fyra primära steg. I det första steget är 4'chloro difenyl metyl piperazin isolerade och i kombination med en bas lösning som gör att metyl-baserad förening att reagera med andra föreningar lättare. 2-chloroethoxy etylacetat, en enklare sammansatt av klor och syre segment ansluten till etanol gruppen, sätts därefter till basen lösningen och reagerar med difenyl metyl piperazine att bilda den tredje förening, en ester som är gjord av de två länkade föreningar bundna av en kväve-anslutning.

Hydrolys

Denna nya förening sedan hydrolyseras. Hydrolyzing ska inte förväxlas med hydrering. Det handlar om att bryta upp vattenmolekyler i olika delar. Den kemiska komponenter, väte och syre i en 2-till-1-förhållande, är uppdelade och separeras i enkla väteatomer och några enkla molekyler som kallas hydroxid anjoner. I fråga om cetirizin hydroklorid, liksom många andra syntetiska kemikalier, är hydrolys utförs genom att införa vatten, inte att göra med vatten som redan finns i de kemiska. Vattenmolekylerna omedelbart dela på möter det sammansatta, både bryta upp vattnet och ändra förening. Detta görs vanligtvis till estrar; vattnet molekylen attackerar kolatomer och tenderar att skapa en förening i karboxylsyra gruppen

Slutprodukt

Slutresultatet är den grundläggande formen av cetirizin, som sedan omvandlas till. en hydroklorid version genom att lägga 2HCl. Den slutliga substansens kemiska formel är C21H25ClN2O3 u2022 2HCl, och den liknar en kedja av de ursprungliga föreningar som nu är bundna till varandra i en lång kedja. Den kemiska tillverkas som ett vitt, kristallint pulver som är vattenlösligt och kan placeras i kapslar för oral administrering, eller ingår i en sockerlag för mer omedelbar verkan.

    Previous:nothing
    Next:Hur vet en vatten sköldpadda kön
    
    Copyright © 2011 give2all.org