välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man upptäcker tecken på kemiska reaktioner

Postad av : P-O Lennartsson

En kemisk reaktion sker när två eller flera ämnen kemiskt och bildar ett helt nytt ämne. Natrium är en metall och klor är en giftig gas, men tack vare kemiska reaktioner de kan kombineras för att bilda natriumklorid, saltet vi använder på vår mat. Tecken på att en kemisk reaktion sker är oftast lätt att upptäcka. En gas kan avges, i likhet med giftig gas som bildas med en kombination av blekmedel och ammoniak. Ljus eller värme kan avges likt en brasa. En färgförändring kan uppstå, som när en hamburgare bruna på en grill.

Du behöver:
Termometer
. Svart konstruktion papper.
Vitt konstruktion papper.
Tape.
Vinäger.
Bakpulver.
Återförslutningsbar flaska storlek plast frys påse.
Skyddsglasögon.

upptäcka en kemisk reaktion


1.
Gör en bakgrund med svart och vitt papper. Det kan vara så enkelt som tejpning dem bredvid varandra på en vägg. Du kommer att kunna hålla ditt experiment framför varje för att bättre se om det är gaser avges.
2.
Wearing skyddsglasögon, håller plastpåsen så att en stängd hörnet är pekar rakt nedåt.
3.
Placera termometern i väskan, så att lampan är i nedre hörnet. Du måste kunna läsa termometern genom påsen.
4.
Scoop två eller tre matskedar bakpulver i påsen. Om några av bakpulver skymmer siffrorna på termometern, torka och sätt innan du lägger till vinäger.
5.
Lägg en fjärdedel kopp vinäger i påsen, en liten bit i taget, och se den fräsa! Känn på utsidan av påsen med handen, och du kommer att kunna känna temperaturen stiga, som ni ser det ökar på termometern. Den fizzing och bubblande är från koldioxid gas bildas.

Tips och varningar


  • Var noga med att inte förväxla gas med ånga, som kommer ut kokande vatten, och är endast en ändring av tillstånd, från vätska till gas, inte ett nytt ämne. Om bakpulver och vinäger kombineras, blandningen bli varm, trots att ingen värme har lagts till från spis eller lab-brännare.
  • Don't förslut påsen, såvida du inte har tillstånd att göra en stor röra , som den gas som bildas kommer att få den att pop. När du är dock Skölj innehållet i vasken och kasta påsen.
    
    Copyright © 2011 give2all.org