välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man avgör grundvatten

Postad av : Stefan Svensson

Physicalgeography. net definierar grundvattnet när vatten som upptar por utrymmen i vissa typer av berggrund. Den definierar även grundvattnet som ovansida grundvattnet. På många områden är grundvatten den viktigaste källan till färskt dricksvatten. Vattenresurser chefer och forskare vatten måste hålla reda på grundvattennivån att veta hur mycket vatten de kan pumpa ut nu och har fortfarande vatten tillgängliga för användning vid ett senare tillfälle

Du behöver:.
Grundvatten väl Vägt metall måttband.
Chalk.


1.
Bestäm höjden från marken vid borrhålet. Detta sker genom att konvertera förhöjning av marken för att havsytan. Upprätta en punkt med känd höjd på en plats på kanten av borrhålet som lätt kan läsas på din metall måttband.
2.
Ansök krita på de första 50 meter i metall tejp.
3.
Sänk metallband försiktigt ner i brunnen. Lyssna på ljudet av vikten som träffar vattenytan. När bandet är i vattnet håller bandet till den punkt av kända höjd och läsa det. Notera djupmätning.
4.
Dra band upp och läsa höjden där vattnet har tvättat krita bort av bandet. Denna punkt är nu känner som din krita linje. Ta läsa ur kända höjd och subtrahera det från behandlingen i kritlinje. Detta kommer att ge dig djup i vattnet.
5.
Ta djupet till vatten läsning och subtrahera det från din höjd i havsytan vid den punkt där kända upphöjningen på borrhålet. Nu har du ett värde för höjden av grundvattennivån i förhållande till havsytan.

tips och varningar


  • På vissa ställen är djupet till vattnet grunt nog att du kan se vattnet tabellen inne i väl. I så fall behöver du bara kalk de första fötter måttband, eftersom du kan se när slutet på bandet hamnar under vattnet.
    
    Copyright © 2011 give2all.org