välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur naturen gå

Postad av : Magnus Ekblad

Konsten att naturen promenader är att kunna identifiera den fysiska världen omkring dig. Ju mer du vet om din omgivning, desto mer kommer du att uppskatta dem. Observation är nyckeln till förändrade en enkel promenad till en fängslande hobby. Naturen promenader är också en underhållande och effektivt sätt att lära barn att vara observant, samtidigt ge dem en mer fullständig kunskap om världen runt omkring dem. Till exempel vet namnen på växter, djur, fåglar och träd de passerar kommer stärka unga människor och bidra till att ge dem en livslång koppling till och respekt för, levande ting.

Du behöver:
Uppslagsverk
. Kamera (med tidstämpel förmåga).
Ljudinspelare (tillval).
Kikare.
Liten plastpåse.
Notebook.
Penna.
Kompass (tillval).

Förbereder Nature Walk


1.
Bestäm vilka funktioner du är mest intresserad av att observera på din vandring. Detta kan vara växter, träd, fåglar, insekter, stenar och geologi, formationer moln, eller något annat som toppar din nyfikenhet.
2.
Kolla din lokala bokhandlare för referensmaterial på naturstudier i ditt område. De flesta bokhandlar kommer att ha ett avsnitt om lokala platser av intresse som normalt skall omfatta minst ett par böcker om lokala djurlivet, floran och historien om din area. These resurser kommer att hjälpa dig att identifiera och förstå de saker du följa på dina promenader. Du kan också hitta information på nätet eller genom naturen samlingar som kan vara tillgängliga via din kommun biblioteket eller regionala Park Service.
3.
Välj en plats för din vandring. För nybörjare, plocka ett område nära hemmet som du kan utforska till fots utan några speciella redskap.
4
Plan för en 20-minuters resa -. rundresa-första gången ut
5
Ta del i. . din referensmaterial av alla varningar som är specifika för dina intresseområden. Detta kan innefatta tomatplantor för att undvika som kan orsaka hudirritationer, bitande insekter och de potentiella farorna med vilda djur.
6.
Ta dina första vandring på en dag som är soligt men inte varmt.
7.
Förbered din förpackning. Detta bör inbegripa en kamera, kikare (om tillämpligt), ett mellanmål, vatten, plastpåse, anteckningsbok och penna. Bära en mobiltelefon för nödlägen är en bra idé också.
8.
Ha bekväma skor och kläder. Ta en tröja om du tror det kan bli kallt eller blåsigt.
9.
Tillämpa solskyddsmedel och ha mössa om det är väldigt soligt den dagen.
10.

Berätta för någon vart du ska.

Din vandring


1.
Anteckna den tid du börja din vandring. När du granskar dina bilder senare kommer detta hjälper dig att hitta där längs din promenad du stött på något av intresse.
2.
Anteckna var du parkerade. Det är lätt att bli så uppslukad att du glömmer var du kvar ditt fordon.
3.
Placera din kamera, video eller ljud utrustning inom räckhåll i packningen.
4.
Ta en bild på din utgångspunkt. Att göra en visuell krönika av varje promenad hjälper dig att komma ihåg vad du såg och var du såg det. Detta kommer också att hjälpa dig senare om du vill spåra upp dina steg.
5.
Gå långsamt och observera din omgivning noggrant. Var noga med att titta runt omkring dig. Gör anteckningar från tid till annan för ovanliga saker och fotografera dem, notera den tid du stött på dem. Senare kommer detta att hjälpa dig matcha dina anteckningar med de foton du tar.
6.
Placera små prover av fallna löv, grus eller annat av intresse i din plastpåse. Målet är att observera, identifiera och lära, inte starta en insamling, så vara selektiv och inte störa något.
7.
Tillbaka längs samma rutt, men ändra din position så att du kan observera objekt som var för långt bort för dig att titta på dem noga på den första halvan av promenaden.

Granska vandring


1.
Förbered dina bilder och placera dem i kronologisk ordning. Gör samma sak med någon video eller ljud som du har samlat.
2.
Forskning dina fynd mot dina referenskällor för att identifiera växter, djur och geologiska egenskaper.
3.
Anteckna slutsatser i anteckningsboken, tillsammans med frågor om saker du inte kan identifiera.
4.
Gör en att-göra-lista för din nästa vandring med målsättning att hitta funktioner som du har stött på förut, eller tror att du kan stöta baserat på din forskning. Till exempel, om du identifierade flyghavre eller vild senap från bilderna du tog, leta efter dem nästa gång du vandring. När du identifiera framgångsrikt något, göra en anmärkning i ditt område anteckningsbok med en asterisk.
5.
Sätt upp ett mål att hitta minst två nya funktioner varje gång du går med hjälp av din referensmaterial att välja objekt som du kan stöta på. Inom några promenader, kommer du att kunna identifiera tiotals fåglar, växter, träd och insekter som du förmodligen aldrig sett förut.

tips och varningar


  • Natur promenad minst en gång i veckan för att hålla din fart. Gå lite längre varje gång.
  • Som årstiderna växlar, försöka få bilder av samma områden under olika tider på året.
  • Prova att lägga till din referensmaterial minst en gång varannan månad.
  • annan källa när du försöker identifiera en lokal anläggning, fåglar eller djur är din Cooperative Extension kontoret (se Resurser), biblioteket eller lokala universitet.
  • Håll förlängning din komfortzon. Om du började med ett intresse i att identifiera växter, börja titta på träden runt omkring dem. Om ditt främsta intresse är i identifiering av fåglar, börja att följa insekter som finns i de områden där du finner den största fågeln koncentrationer.
  • Ta vänner eller barn med dig på några promenader. Du kommer bli förvånad över hur deras olika perspektiv ger nya insikter i en till synes välbekant område.
  • Var försiktig när du går i okända platser.
  • Var observant hela tiden var du än går.
  • Närma dig aldrig djur som verkar vara sjuka eller desorienterad.
  • Om biten av ett djur, sök omedelbart medicinsk hjälp.
  • Titta där du steg. Det är lätt att bli distraherad och snubbla eller falla.
    
    Copyright © 2011 give2all.org