välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Grunderna i elektromagnet design

Postad av : Stefan Svensson

Elektromagneter är kraftfulla magneter som fungerar med hjälp av en elektrisk ström för att skapa en avgift som gör en järnkärna magnetiskt. Dessa kraftfulla produkter är vanliga inom näringslivet och konsument elektronik, och kan hittas på platser som junkyards, sjukhus och miljarder dollar experiment fysik. Enkelheten och kraften hos en elektromagnet garantier dessa verktyg "central plats i modern teknik

Du behöver:.
Eller Arbetsmiljöverket

Basic Design

I sin enklaste. form är en elektromagnet en spole av tråd, lindad runt en kärna. Vanligtvis en kärna bestående av järn, på grund av att metall inneboende magnetism, även om någon metall skulle kunna fungera-om än svagt. En elektromagnet med en luft kärna kallas solenoid. När den ansluts till en elektrisk ström, blir elektromagneten magnetiserade på identiskt sätt till en permanent magnet, med styrkan i det område som i proportion till mängden ström flödar genom kabeln. Som med en permanent magnet har en elektromagnet positiva och negativa halvor beroende på riktningen av den nuvarande och den ringlande av kabeln. För de flesta använder, är koppar det bästa tråd på grund av dess låga kostnader, hållbarhet och låg elektrisk resistans. Elektrisk ström passerar genom koppar väldigt enkelt med mycket liten förlust av energi.

Använder

Enheter som TV-apparater använder kraftfulla elektromagneter för att fokusera elektronstrålar att "måla" röret av en traditionell TV-monitor, till exempel. Och elektromagneter används som verktyg för att tillfälligt lyft och förflyttning av tunga föremål med kran, såsom sjöfarten containrar eller bilar skräp. I en värld av hög-partikel experimentell fysik, är den farligaste atom-krossa ske inom skyddande magnetfält som genereras av superstarka elektromagneter-exceptionellt stark elektromagnet formulärfält en donut-formad kanal genom vilken hög energi plasma är loopas och krossades i hastigheter som närmar sig ljusets hastighet. Även medicin använder dem. Magnetisk-resonanstomografi maskiner är ledande diagnostiska enheter som tillåter läkare att "se" inuti en kropp med hjälp av magnetfält och baljväxter radio.

Säkerhetstips

Elektromagneter "stänga av" omedelbart när deras kraftkälla är frånkopplad, så håll fingrar och tår på säkert avstånd när tunga magneter drivs ner. Även om mer rullar av tråd och tillförd energi göra för en mer kraftfull magnetfält, kom ihåg att den värme som genereras av motstånd mot den nuvarande är exponentiellt större, så att en tre-faldig ökning i löpande kommer att skapa en nio-faldig ökning av värme.

Experiment

För att "levitera" en bit magnetisk metall, placera den mellan två elektromagneter som har positiva och negativa ändarna pekade på varandra. Förvara dem fixat så att magneterna inte fastnar i varandra. Sätt en bit magnetiserad järn mellan dem, med den positiva sidan vänd den positiva elektromagnet. Med tillräckligt ström flyter genom elektromagneter, kommer den magnetiska kraften åsidosätta gravitationskraften och göra järn tycks sväva i luften.

    Previous:nothing
    Next:molekyl rörelse förklaras
    
    Copyright © 2011 give2all.org