välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Vilken styrka av två magneter tillsammans?

Postad av : Magnus Ekblad

Magneter kan kombineras för att antingen minska eller öka deras styrka, beroende på deras orientering mot varandra. Kombinera två lika stora magneter kommer inte att fördubbla sin styrka, men det kommer i närheten av

Kombinera N-till-S

Om den norra sidan av en magnet i kombination med den södra sidan av den andra, så att polerna är vända NSNS, då styrkan kommer att ligga nära det dubbla av en enda magnet, om de har samma form och styrka.

mindre än dubbla

Anledningen till att det kommer inte exakt dubbelt är att magneterna inte bor i samma utrymme. Även om fältstyrkan är additiva, är fältstyrkan på ovansidan av den kombinerade magnet en bit bort från den andra magneten-nämligen bredden på toppen magneten bort-så den fulla effekten av botten magnet är inte kände.

kombinera NN

Om de två magneterna kombineras så samma polerna står inför, då deras magnetiska styrka i hög grad kommer att minska. De kommer inte att omintetgjorts, med samma argument som ovan: de upptar inte samma utrymme.

Avbeställning

En student kan förvänta sig att kombinerade magneter skulle avboka, som elektriska laddningar. Men magnetfält är istället additiva.

Intuition

Observera att magnetism kan ses, löst, som skapats av cirklar som elektroner gör i sina banor. Om inriktningen på dessa banor är slumpmässig, kommer de ut varandra. Om de är alla orienterade i samma riktning, är deras effekt kumulativa och fältstyrkan är additiv.

    Previous:nothing
    Next:typer av termoelement
    
    Copyright © 2011 give2all.org