välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man identifierar vatten sköldpaddor

Postad av : P-O Lennartsson

Vatten sköldpaddor finns över hela världen-utom Antarktis och Arktis-och utgör en mångskiftande grupp av reptiler. Vatten sköldpaddor lever i olika livsmiljöer, allt från hav till små bäckar. Denna mångfald kan ses i det stora utbudet av sköldpadda egenskaper. Nr två sköldpadda arter har exakt samma plastrons (nedre skalet), carapaces (top skal) eller färg. Dessa skillnader inte bara göra vatten sköldpaddor intressanta varelser, men också stöd i att identifiera dem

Du behöver:.
Field av reptiler och amfibier.
Kikare (tillval).
Kamera (tillval).
Debatt.


1.
Överväga var sköldpaddan hittades. Inte alla vatten sköldpaddor finns i alla geografiska platser, precis som inte alla vatten sköldpaddor lever i samma sorts miljö. De typer av sköldpaddor finns i Everglades, till exempel, skiljer sig från dem som finns i floder i nordvästra USA. Konsultera en Fälthandbok för att upptäcka vad arter av vatten sköldpaddor lever i området.
2.
Använda kikare för att få en mer detaljerad titt på sköldpaddan, mycket uppmärksam på dess storlek, form, färgning och fysiska egenskaper.
3.
Notera sköldpaddans storlek. Detta behöver inte vara specifika (det finns inget behov av att fysiskt mäta sköldpadda), men du bör få en allmän uppfattning om storleken i förhållande till andra sköldpaddor. En enkel beskrivning av "små, medelstora eller stora" är tillräckligt.
4.
Göra anteckningar på sköldpaddans ryggskölden, och se till att innefatta beskrivningar av fysiska egenskaper. Till exempel mjukt skal sköldpaddor har släta, plana, hud täckta carapaces, men lera sköldpaddor har mycket välvd carapaces med scutes. Om ytan på ryggskölden har utskjutande åsar eller knölar, notera detta också.
5.
Göra anteckningar på sköldpaddans färg, både på huden och dess ryggskölden. Notera eventuella markeringar du ser och deras placering på sköldpaddan. Om det hjälper att rita en bild, göra det.
6.
Gör anteckningar om eventuella ytterligare fysiska egenskaper. Om det är något ovanligt om sköldpaddan (en lång nos eller en taggig svans, till exempel) göra notera detta.
7.
Jämför informationen i anteckningarna på en sköldpadda identifieringsnummer eller beskrivningar och bilder i ett fält guide. Om du fortfarande är osäker på vilken typ av vatten sköldpadda, överväga att kontakta en lokal herpetologi samhälle för hjälp med identifieringen.

Tips och varningar


  • Förutom att ta anteckningar på sköldpaddan utseende, överväga att ta ett foto också. Detta kommer att ge dig en visuell referens som är användbar när man jämför en sköldpadda fysiska egenskaper med dem i en nyckel eller Fälthandbok.
  • det vilda, kan det vara svårt att se en sköldpadda är Plastron, så gör inte oroa dig om du inte har information om Plastron märkningar och färgning.
  • plocka aldrig upp eller störa en vatten sköldpadda i naturen.
    Previous:nothing
    Next:steg för att göra en dörrklocka
    
    Copyright © 2011 give2all.org