välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man fixar ph i vatten

Postad av : Jeanette Morales

Att hålla fisk i ett akvarium kräver regelbunden testning av vatten för att säkerställa gynnsam pH (Power of Hydrogen) nivåer. Vattenkemi, och en förståelse för hur det påverkar den biologiska filter, kommer att avgöra livslängden av fisk. Det rekommenderas att en tidskrift eller loggbok föras varje gång vattnet är testad för att bättre förstå vad som händer över tiden. I händelse en fisk dör eller blir sjuk, nivåer testa pH och spela villkor vatten för framtida referens

Du behöver:.
Digital vatten testare att mäta pH och temperatur.
 Dessa vattentät testare kan doppas i akvarievatten för att få resultat på några sekunder.
 (Tillval).
Vatten testkit, en fisk alltid kommer att råda vad som bäst passar Akvariestorlek och fisk
. .


1.
Fisk kan komma från hav, sjöar, floder, bäckar och dammar. Varje vattenförekomst har olika pH-nivån, och enskilda arter av fisk har olika behov eftersom pH är inte statisk. Det kan förändras över tiden, men det generellt sjunker på natten och stiger under dagen.
2.
En förändring i pH är ofta en ledande medarbetare i fisk stress och efterföljande fisk förlust. PH-värdet i vattnet hänvisar till vattnets förmåga att absorbera näringsämnen. I sötvatten tankar, varierar pH från 5 till 8. Surt vatten indikerar ett lågt pH (6 till exempel). Basiskt vatten speglar en högre pH (t. ex. 8). Insjöfisk i allmänhet föredrar ett neutralt pH-värde av ca 7.
3.
Vid köp fisk, fråga fisken alltid vad pH-värde fisken föredrar. Fisk tål inte plötsliga förändringar i pH. Uppkomsten av stress eller dödsfall av en fisk kan bero på en förändring så lite som 0,2.
4.
Bidragande faktorer att påverka en förändring av pH-värdet inkluderar vatten hårdhet, vatten avdunstning, tillsättning av vatten och fisk och växtavfall. Det är god praxis att testa pH minst en gång per månad eller om fisk dör eller blir sjuk.
5.
Buffrande förmåga akvarievatten bör också testas. Om det finns en plötslig eller dramatisk förändring i vatten pH, är det en indikation på att karbonathårdheten (KH) bör kontrolleras. Besök den lokala djuraffären för KH test. Fråga om buffertkomponenter att stabilisera pH-värdet.
6.
En seriös fisk alltid kommer att testa akvarievatten. En avgift kan behöva betalas. Be om råd om rekommenderade produkter för att hålla vattnet säkert för fisk. För konsumenternas bekvämlighet, lätt att använda och billiga hem kit testning är lätt tillgängliga.

Tips och varningar


  • Utför regelbundna månatliga pH provning av tankens vatten.
  • Se storlek på akvarium kommer gärna hus storleken på de ombordvarande. Undvika trängsel.
  • Växter och fisk kräver artificiellt ljus kompletteras med naturligt solljus.
  • Undersök och nivåer test av ammoniak och nitrit i vatten.
    Previous:nothing
    Next:vad är kamfer glas?
    
    Copyright © 2011 give2all.org