välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

propan vs bensin generator

Postad av : Magnus Ekblad

En standby generator kan ge trygghet till villaägare oroar lång strömavbrott. De har möjlighet att köpa en större och kraftfullare fast enhet eller en mindre bärbar enhet som också skulle kunna vidtas på camping resor. När de har beslutat att köpa en generator, måste de välja mellan propan och bensin. Många faktorer påverkar detta beslut, inklusive kostnader för utrustning, ekonomi drift, föroreningar, underhåll och bränsle lagring

Du behöver:. .
Badkar med hett vatten
Bad i kallt vatten.
Karamellfärg (om så önskas).

kostnader för utrustning

En propan generator med samma uteffekt vanligtvis kostar mer än en bensin modell, både för första inköp och installation. Den propan generator som producerar mindre energi per volymenhet och behöver en större motor. Också bränsle systemet är mer komplext och behöver dyrare lagertankar, eftersom de måste vara trycksatt. Och den större ackumulatortanken önskas, desto högre blir skillnaden. Men får lika drifttider och underhåll bör propan generatorn längre.

Ekonomi Operation

Bränslepriserna varierar för propan och bensin, inte bara över tid, men efter område. Men genom tumregel kostar propan generator mer i drift. En liter bensin producerar 125. 000 BTU av energi och en gallon propan producerar 91. 000. Så propan skulle behöva vara 30 procent billigare än bensin att göra driftskostnader lika. I bärbara modeller kommer bensin generator vara mer praktiskt, som det brukar har en inbyggd bränsletank. Men propan generatorn behöver en dyrare trycksatt tank.

Föroreningar

Propan, även kallat gasol, brinner renare än andra fossila bränslen. Burning propan istället för bensin minskar utsläppen av partiklar med 80 procent och koldioxidutsläppen kolmonoxid med 20 procent till 40 procent för samma mängd bränsle. Propan släpper ut 10 procent mer metan än bensin, men den totala effekten är en betydande minskning av växthusgaser. När det gäller läckage och spill, skingras propan i luften medan bensin spill är giftiga och skapa större brandrisk.

Underhåll

Båda typerna av generatorer kräver omsorgsfull användning för att förhindra allvarliga skador. Barn bör inte leka dem, och återkommande bränslesystem inspektioner för att undvika läckage, brand och explosioner. Olja behöver förändras baserat på öppettider eller månader utan användning, och batterier måste ständigt laddas så att de kommer att börja när det behövs. Men propan generatorn har längre oavbruten körtider och när den behöver större underhåll efter år av användning, reparationer är mycket renare och mindre giftiga.

bränslelagring

En husägare kan köpa flera propantankar och lagra dem på obestämd tid, som propan inte kommer att försämras. Bensin har en mer begränsad hållbarhet och kommer att försämras med tiden. Även många hem har redan tankar propantanken för uppvärmning eller matlagning. Bensin spill kan förorena och lämnar fläckar och lukt, försvinner propan helt enkelt i luften. Propan är luktfri, men ett extra tydligt, men ofarliga lukt varnar för läckor. Också propan generatorn startar lättare i extremt kallt väder eftersom det bränsle kommer inte tuggummi upp.

    
    Copyright © 2011 give2all.org