välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är densitet?

Postad av : Jeanette Morales

Specifik vikt kan användas för att avgöra om ett föremål kommer att sjunka eller flyta på vattnet. Den specifika vikten av vatten är lika med ett. Om ett föremål eller vätska har en specifik vikt större än ett, kommer det sjunka. Om den specifika vikten hos ett objekt eller en vätska är mindre än ett, kommer den att flyta

Terminologi

Som i alla vetenskaper finns det specialiserad terminologi att det är bra att veta och ha åtminstone en grundläggande förståelse av vid beräkning av specifik vikt. Standardtryck och-temperatur (STP) är den temperatur som specifik vikt brukar räknas med. Det är 39 grader Fahrenheit, eller 4 grader Celsius. Trycket att specifik vikt vanligtvis beräknas med är 760,00 mmHg (millimeter kvicksilver).
Densitet betecknas med den grekiska bokstaven u03C1, känd som "rho. "

Bakgrund

För att beräkna specifik vikt, måste du veta densiteten hos ett föremål eller vätska och vattnets densitet. Det är nödvändigt att ha en grundläggande begreppet densitet för att utföra specifika vikten beräkningar. Densiteten av något föremål eller vätska vid NTP kan hittas genom att dividera vikten med volymen.

Vid STP kommer en kubikcentimeter av vatten har en massa av ett gram. Vattnets densitet beräknas enligt följande:
vattnets densitet=massa vatten /volym vatten
vattnets densitet=1 /1
vattnets densitet=1 gram /cm kubik

vid STP kommer en kubikcentimeter av bly har en massa av 11,34 gram. Densiteten för bly beräknas enligt följande:
Densitet av bly=massan av bly /volym vatten
Densitet av bly=11. 34 /1
Densitet av bly=11,34 gram /cm kubik

Funktion

Den formel för beräkning av specifik vikt kan skrivas: SG=(u03C1object eller flytande) /u03C1 vatten.

För att beräkna den specifika vikten av kork, dela tätheten av kork (220 kg /meter kubik) genom vattnets densitet (1000 kg /meter kubik).
SG kork= # x3C1, kork /u03C1 vatten
SG kork=220 /1000
SG kork=0,22 km /meter kubik
0,22 är mindre än 1, och därför kork flyter på vatten.

För att beräkna den specifika vikten av bly, dela tätheten av bly (11. 340 kg /meter kubik) genom vattnets densitet (1000 kg /meter kubik).
försäljnings leda= # x3C1, bly /u03C1 vatten
SG leda=11340 /1000
SG leda=11,34 km /meter kubik
11,34 är mer än 1, och därför leda flyter inte på vattnet <. br />
Om du har fått generalsekreteraren för ett objekt eller vätska och behöver beräkna densiteten av att föremål eller vätska skulle formeln skrivas som följer: SG x u03C1water= # x3C1, föremål eller vätska.

Det finns inga enheter som sysslar med märkning av specifik vikt. Måste dock tätheten hos ett föremål eller vätska och vattnets densitet i samma måttenhet.

Effekter

Densitet är tätheten av något föremål eller vätska i förhållande till vattnets densitet vid en exakt temperatur och en exakt tryck. Förändringar i temperatur och tryck effekt tätheten av objekt och vätskor och därför göra den specifika vikten av föremål och vätskor.

Specifik vikt av ett ämne eller en vätska, inklusive vatten, referensen flytande, kommer att ändras beroende på temperatur och tryck. Därför är en normal temperatur och tryck som används vid beräkningen av specifik vikt. Om dessa yttre påverkan inte är reglerade, kommer specifik vikt förändras.

Vatten är en bra illustration till detta. När vattnet är fruset, det är mindre tät än när den är på 39 grader Fahrenheit. När vattnet värms upp, det är mindre tät än när den är på 39 grader Fahrenheit.

Vid 32 grader Fahrenheit, vattnets densitet är 915 kg /m kubik.
Vid 39 grader Fahrenheit, vattnets densitet är 1000 kg /m kubik.
Vid 176 grader Fahrenheit, vattnets densitet är 971,8 kg /m kubik.

Överväganden

I många vetenskapliga beräkningar, är relativ densitet föredra framför specifik vikt. Relativ densitet jämför tätheten av två ämnen. Relativ densitet beräknas genom att dividera tätheten av ämnet en av densitet huvudsak två. Huvudsak två är oftast en referens ämne. Om resultatet av att densiteten av ämnet en av densitet huvudsak två är ett, de ämnen som har samma densitet, vilket innebär att lika stora volymer av de ämnen som kommer att ha samma massa.

    Previous:nothing
    Next:Hur hittar en jordekorre mat?
    
    Copyright © 2011 give2all.org