välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

ättika och bakpulver vetenskapliga experiment

Postad av : Magnus Ekblad

När bakpulver och ättika blandas skapar de en slags explosion. Det är inte den typen av dramatiska explosion som inträffar med brännbara material, men det kan vara iögonfallande och skapar intressanta experiment. Denna explosion kan vara fokus för försöket för att visa kemiska reaktioner, eller så kan du använda explosionen för att illustrera en effekt. Använd alltid skyddsglasögon när du experimenterar med kemiska reaktioner

Reaction

bakpulver är ett vanligt namn för natrium bicarbonite. Ättika är en lösning av ättiksyra i vatten. När bicarbonite blandas med ättiksyra, två reaktioner. Den första reaktionen skapar kolsyra. Den kolsyra bryter sedan ner till koldioxid gas. Det är den koldioxid som skapar skummande åtgärd som inträffar när bakpulver och vinäger kombineras.

Utbrott vulkan

Demonstration en vulkan som får utbrott med hjälp av bakpulver och ättika är något av en klassisk experiment. Gör en gips-of-Paris vulkan med en brunn i botten av vulkanen tratt. Tillsätt 2 msk. bakpulver till brunnen. Lägg till lite mörk karamellfärg till 1 /4 kopp varmt vatten och häll sedan vattnet i brunnen med bakpulver. Lägg 1 /2 kopp av vinäger och stå tillbaka. Vinägern reagerar med bakpulver och orsaka vulkanen ett utbrott.

Bubble Bomb

bakpulver och ättika kan kombineras för att orsaka en plastpåse att brista öppna. Placera 1 1 /2 tsk. bakpulver i centrum av en pappershandduk. Vik handduken för att innesluta bakpulver. Tillsätt 1 /2 kopp ättika och 1 /4 kopp vatten till en Ziploc smörgås väska. Placera bakpulver paket i toppen av plastpåse, men låt det inte röra vätskan. Zip påsen stängd. Toss påsen om du är utanför eller tappa den i diskhon om du är inne. När du släpper påsen och dropparna paket i vätskan, sker den kemiska reaktionen och väskan kommer öppnat med en smäll.

Rocket Kapseln

Du kan köpa en vetenskap kit som innehåller raketer som kan inledas med bakpulver och ättika reaktion. Men du behöver inte spendera pengar på ett kit för att skapa en raket. Packa en 35mm filmburk med bakpulver. Tillsätt 2 tsk. av ättika. Sätt på locket ordentligt på kapseln och placera kapseln upp och ner på marken. Efter några sekunder kommer kapseln att lanseras i luften.

    
    Copyright © 2011 give2all.org