välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

DIY vindkraftverk design

Postad av : Stefan Svensson

Vindkraftverk är ett perfekt sätt för någon att producera förnybar energi i hemmet. Bygga ett vindkraftverk i din bakgård eller på taket kommer att kanalisera kraften i vinden till elektricitet. Som vinden vänder bladen, komponenterna i en generator som drivs och skapar en elektrisk ström. Bygga ett vindkraftverk är faktiskt mycket enklare än många tror, vilket gör den till en utmärkt gör-det-själv-projekt för alla husägare som är intresserade av fri el

Du behöver:.
Tom äggkartong (återvunnet papper /papp typ).
Vax.
Kutterspån /sågspån.
Torktumlare ludd.

välj en motor

Varje elmotor kan användas som en generator för ett vindkraftverk. Människor har gjort vindkraftverk med allt från bil generatorer till elektriska fläktmotorer. En sak att tänka på är att ju större motorn är, desto mer el kan generera.

Två populära motorer som ska användas för gör-det-själv vindkraftverk är industriell fläktmotorer och motorer löpband. Fläktar har stora motorer som kan generera massor av el, och även har fina blad konstruerade av stämplade plåt. Löpband motorer är populära eftersom de är kompakta, men ändå mycket kraftfull. Löpband motorer har även ett stort svänghjul i ansiktet, som är den perfekta ytan för att montera vingar till vindkraftverk på.

Konstruera Blades

Kommersiella vindkraftverk bladen är ofta för dyra för en vanlig människa, men effektiv vind turbinblad kan tillverkas hemma med hjälp av vanliga material. Börja med att skaffa en bit i 8-tums PVC-rör. Du behöver en del av röret som ligger cirka 24 inches lång. Detta är inte ett vanligt rör storlek och du kan bli skyldig att beställa den från en järnaffär eller hem förbättring centrum.

Krökning 8-tums pipa ger den perfekta seglet för dina vingar till vindkraftverk. Mät och märk röret så att du kommer att skära ut bitar som börjar på 5 inches bred och gå ner till cirka 2,5 inces bred. Skär tre till fyra av dessa blad från PVC-rör, sedan använda en bandslip för att runda av kanterna. Rundade kanter kommer att styra flödet av vind över bladet.

Montera vindkraftverket

När bladen har monterats på motor /generator, montera hela enheten på en längd av aluminium inramning. Använd en bit aluminium utformningen material som är minst 3 meter lång. Skär en platt fin i plåt med ett par tenn snips och monterar det på aluminium på den motsatta änden som motorn. Detta FIN kommer att fungera som ett segel för att stänga av turbinen så att den är vänd mot vinden.

Använd en lång bit 1,5-tums stålrör som stången för vindkraftverk. Par aluminiumramen till metallstolpen med hjälp av en "enhet gemensamt". Detta är en speciell rördel som kommer att säkerställa turbinen i stolpen, samtidigt som det ger hela övre delen att snurra runt fritt.

Anslut batteriet Bank

Den el som produceras av ett vindkraftverk är inkonsekvent, så du kan Anslut inte elektriska artiklar direkt in i den. Istället är vindkraftverket används för att debitera en bank av batterier, som sedan ger DC elektrisk ström för att driva lampor eller apparater. Ett vindkraftverk av denna storlek kan hålla en 12-volts batteri eller två 6-volts batterier helt laddat.

Se till att vindkraftverket är ordentligt jordad, anslut sedan ledningarna från motorn till en likriktare. En likriktare kan köpas på någon elektronikaffär. Det håller flödet av elektrisk ström går i en riktning så att kvarnen matar ström till batterier istället för dränering makten bort.

Kör en andra uppsättning kablar från likriktaren att batteriet bank som du vill att leverera ström till. En DC eluttag kan anslutas direkt till batteriet banken att ge dig en plats att koppla in din utrustning för att använda den el du har genererat från vinden.

    
    Copyright © 2011 give2all.org