välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur orsakar pollenkorn på ett stigma befruktning av äggceller?

Postad av : Charlotte Wannberg

blomma Anatomy

Den klibbiga kvinnliga delen i mitten av blomman kallas stigma. En lång slang som kallas stilen ansluter stigma till äggstocken, som innehåller ett antal fröämnen, som alla innehåller en äggcell. Fröämnet omges av ett skyddande lager av vävnad som kallas integument. Den manliga delen av blomman, som producerar pollenkorn, kallas ståndare eller ståndare. En mogen pollenkorn innehåller två celler: ett rör cell, som utvecklas till pollen rör och en generativ cell, som utvecklas till spermier. De pollenkorn består av en tuff spore vägg på utsidan, röret cell som finns i spore väggen och den generativa celler inuti röret cellen.

Pollinering

Pollen kan transporteras från en blomma till en annan genom att djur som bin, eller med vinden strömmar. Blommande växter kan också själv befrukta, när pollen överförs från ståndare till stigma inom en enda blomma.

Groning

När en pollenkorn hamnar på en stigma, det fäster, gror och växer en lång pollenslang ner genom stigmatisering och stil hela vägen till äggstockarna. En kemisk lockbete produceras i fröämnet styr tillväxten av pollenslang till micropyle, en lucka i integument omger äggcell. Pollen rör växa snabbt, ungefär en centimeter per timme. Eftersom pollenslang växer, delar generativa cellen i pollenkorn att bli två spermier i röret, den pollenslang sedan bär spermier genom stil i äggstockarna, och genom micropyle till äggcellen inom fröämnet <. h2> Gödsling och utveckling Två spermier släpps ut i äggcell genom pollen röret. En spermie befruktar ägget, bildar en zygot som utvecklar i växten embryo, medan den andra spermien smälter samman med två andra kärnor i äggcell för att skapa en triploida cell, som genomgår mitos och utvecklas till frövita, vävnaden som ger näring till växande embryo i fröet. Fröämnet så småningom blir en mogen säd när integument hårdnar till en tuff fröskalet. En komplett frö består av växande embryo och frövita vävnad som finns i fröskalet, äggstocken utvecklas till en frukt, som innehåller frön.

    
    Copyright © 2011 give2all.org