välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Louisiana State fågel information

Postad av : Annika Hultén

Staten fågel i Louisiana, den bruna pelikanen, är en fågel som folket i staten såg ömt på grund av det sätt den näring de unga. Men tvingade användning av bekämpningsmedel i 20-talet det bruna pelikanen att upphöra med sina häckar längs Louisianas kust. Vid tiden delstatens lagstiftande församling antog den bruna pelikanen som staten fågel 1966, var det obefintlig i Louisiana. Bevarande ansträngningar ledde sitt tal tillbaka i Louisiana och över nationen

staten Symbol

De tidigaste vita bosättarna i Louisiana märkte att det bruna pelikanen var en mycket bra förälder till sina kycklingar och fågeln blev en symbol för regionen. Louisiana antagit smeknamnet på Pelican staten, och fågeln är en av tre ikoner som visas på Louisiana bicentennial kvartalet. Den bruna pelikanen visar också upp på Louisiana State sigill, staten flagga och staten målning, där det skildras stående på en stubbe i förgrunden.

ansträngningarna att bevara

bekämpningsmedel och DDT i synnerhet inneburit slutet för den bruna pelikanen befolkningen längs kusten. Bekämpningsmedel kom in i ekosystemet, förgiftade fåglarna genom den fisk de åt och påverkat kvaliteten på sina ägg. USA Fish and Wildlife Service utses den bruna pelikanen som utrotningshotade 1970. Förbud mot vissa bekämpningsmedel tillsammans med ett program av staten för att återupprätta en pelikan befolkning hjälpte till att bruna pelikanen tillbaka. Naturvårdare hade pelikaner skeppas in från Florida att leva utanför kusten i Louisiana. Satsningen var lyckad. Uppskattningar anger antalet bruna pelikaner i Louisiana på cirka 40. 000.

Identifiering

Den bruna pelikanen är 40 till 54 inches lång och har ett vingspann på ca 80 inches. Den kan väga närmare 5 kg. och har ett par korta ben. Dess simfötter att hjälpa den att simma och har en lång näbb med en utdragbar påse som man använder för att fånga och hålla fisken den äter. Dess huvud är mestadels vit, med ett plåster i gult på toppen. Denna art av pelikan har brunt på sin nacke och rygg och dess undersida är en mörk nyans av brunt.

Unikhet

Den bruna pelikanen är unikt genom att det kommer att bo bara längs kusterna och inte på något sjöar inre som andra pelikaner. Det är det enda pelikan med mörka fjäderdräkt. Den bruna pelikanen är också den enda pelikan som får sin mat genom att dyka i vattnet från höjden för att fånga fisk det ser från overhead.

Effekter

Pelicans inte kläcks inte deras ägg som andra fåglar gör, genom att sitta på dem och använda den värme som alstras från deras bröst. En pelikan, den bruna pelikanen inkluderas anställer sin simhud fötter för att värma sina ägg till den grad att de ruvar. Detta blev problematiskt när DDT fälls äggskalen som var mjukare än normalt. Pelikanen skulle avveckla bryta äggen när det stod på dem.

    
    Copyright © 2011 give2all.org