välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

fossila göra

Postad av : Annika Hultén

Vad vi vet om vår världs förflutna hänger tungt på upptäckten av fossiler. Fossil är bevarade resterna av levande organismer, inklusive växter, djur och även mikroorganismer. Fossil är ofta bevaras i material som lera och gyttja, som stelna över tid, vilket lämnar en härdad intryck av organismen. Det finns flera sätt att fossilization process sker. Denna artikel beskriver olika metoder för fossila göra

Permineralization

Några av de mest detaljerade fossiler görs enligt en metod som kallas permineralization. Som namnet antyder bygger denna process på att utveckla mineralfyndigheter över tiden. Kort sagt måste organismen, när döda, snart täckas eller begravda i jorden. Bihålorna, eller tom kammare, organismens börja sedan fylla med grundvatten. Detta grundvatten innehåller ett rikt antal mineraler. Som vätska från grundvatten avdunstar förblir mineral, skapar dessa detaljerade, rock-liknande fossil. Ett exempel på en permineralized fossil är förstenade trä. För att se begreppet permineralization i aktion, ta en svamp och placera den på en tallrik. Därefter tar en kopp vatten och och häll en matsked salt i det och några droppar karamellfärg. Häll en del av blandningen över svampen och vänta några dagar för svampen att hårdna. Det som finns kvar efter att vattnet har avdunstat är ungefär som en fossil som har genomgått permineralization.

Ersätter

ersätter på vissa sätt liknar permineralization. Liksom permineralization handlar det mineralrika grundvattnet och den långsamma absorptionen av denna grundvattenförekomst in i kroppen av de döda organismen. Men snarare än att fylla utrymmen mellan cellerna och bihålor av organismen, sker ersättning när de mineraler som faktiskt ersätta organismen frågan. Precis permineralization kan ersätta skapa mycket detaljerade fossiler.

Komprimering

Som namnet antyder, kompression fossil är de som har genomgått komprimering, eller är mosade ner, med tiden att lämna ett bestående intryck. Denna typ av fossilization process är sällsynt djur, men är en vanlig form av vegetabiliskt fossilization, t. ex. förstenade ormbunkar. Ofta komprimerad fossil är bevarade i sediment material, som lera.

Formar

Dessa gemensamma fossil inte kräver någon del av organismen i behåll att existera. Snarare är de bara ett avtryck av en organism. De skapas när en organism, en gång död, vilar på en plats som har lättpåverkad material, såsom lera eller aska. Med tiden kan denna lera eller aska härdar runt där organismen fanns medan organismen genomgår naturlig nedbrytning. När all organiskt material har försvunnit, fortfarande skriva ut eller mögel. Om detta mögel blir fyllda med annat material, då kallas det en gjuten. Du kan göra dina egna formar och gjuter för att bättre förstå processen. Gå bara till en konst leverans butik och plocka upp en behållare med gjutning gips. Häll gips i en pajform och lägg din hand i mitten. Vänta på gips att hårdna. Ni har gjort en form. Nu fyller denna härdade mögel med annat material, som lera. Tryck leran i formen: s spalter. Nu, med hjälp av ett redskap såsom en murslev, gräva ut leran. Du har gjort en avgjutning.

    
    Copyright © 2011 give2all.org