välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

historien om två-vägs radio

Postad av : Jonathan Nyberg

Två sätt radioapparater var en av de tidigaste formerna av långväga kommunikation, förutom duvor, och de används fortfarande i nästan alla branscher idag. Det första förskottet på två-vägs radio gjordes av uppfinnaren Henry Hertz, trots att han ursprungligen trodde att hans arbete hade ingen praktisk användning. Uppenbarligen var han fel

The Beginning

Förutom den elektriska telegrafen, som främst användes för att skicka morsekod meddelanden, de första framstegen inom två-vägs radio är allmänt krediteras Hertz. År 1885 genomförde Hertz experiment som visar att el kan överföras med hjälp av elektromagnetiska vågor, där han drog slutsatsen kan skickas och tas emot, men såg ingen verklig potential i dem. Men år 1891, den första radioapparater, eller vad vi skulle anse trådlös telegraf idag, började dyka upp i handeln på fartyg. Genom 1893, hade Nikola Tesla visat framgångsrikt överföring av elektromagnetisk energi trådlöst. Helt enkelt, han gjorde en radio.

Broadcasting

År 1896 patenterade Guglielmo Marconi sin radioutrustning och etablerade sitt eget bolag som delar ut dem av nästa år. Genom 1901 hade Marconi skickade det första transatlantiska signalen från Irland till Canada. Genom 1902, amatör ett sk "Ham" publicerade en artikel om "Hur man på liten kostnad Konstruera en effektiv trådlös telegrafi Apparatus", i "Scientific American. "Eftersom det inte fanns någon reglering på skinka radiosändningar fram till 1912, amatör-sändningar blomstrade. Den amerikanska regeringen stänga alla amatörradio stationer i 1017 som landets in första världskriget.

Förskott

År 1891, experiment i generatorn- sändaren, eller "kontinuerlig våg" sändare, började. över en 20-årsperiod denna sändare var raffinerade och gav vika för en annan modell som kallas Arc-sändare, och även mindre raffinerad, det var mer kompakt. Denna period infördes även vakuum -tube-teknik, vilket skulle ge vika för återkomsten av civila radiosändningar med en betydligt längre räckvidd. Under första världskriget, skulle dessa framsteg i radiosändningar att kommunikationen med piloter såväl som militära sändningar, som tidigare krävde piloten att landa att leverera ett budskap eller för meddelanden till bokstavligen utgå från planet.

Använder

Den första praktiska användningen av tvåvägsradio sattes ut 1890, ersätter brevduvor och flaggor som en form av kommunikation, om ocean fartyg. Denna ökade både enkel kommunikation och säkerhet, men det var fortfarande ganska begränsad. År 1921 viktorianska polisen var de första att genomföra användning av trådlös kommunikation i patrullbilar, som inledningsvis tog upp hela baksätet. Föregående till detta var polisens sändningar gjorts på offentliga telefoner. År 1933 genomförde Beyonne, New Jersey, polisen en tvåvägs radiosystem mellan polisbilar och en centralstation för bättre respons i nödsituationer. Denna teknik användes också under Andra världskriget för luft-och marktrupper lika.

Idag används i nästan varje industri från luftfarten för de kommersiella transporterna, militär, detaljhandel, rehabilitering, allmän säkerhet, trygghet och brand-och räddningstjänsten, bara för att nämna några.

Moderna Två-vägs radio

Den ursprungliga tvåvägs radioapparater kunde bara sända en signal åt gången, som kallas "simplex"-läge, så du kan bara skicka eller ta emot en signal i taget. Det var inte förrän "full duplex" var tillgänglig som sändare kan ställas in på olika frekvenser att signaler kan lätt sändas i båda riktningarna form som används vid personliga, kommersiella och militära aspekterna lika.

Denna teknik har utvecklats till den grad att vara så användarvänliga att nästan varje individ kan lära sig använda en två-vägs radio enkelt, yrkesverksamma och barn. Den moderna tvåvägsradio är så vanligt att många mobiltelefon företag har integrerat dem i sina produkter i flera år, och många anser att mobiltelefoner att vara en förlängning av uppfinningar testas och skapas av Marconi företaget och Bell Labs tillbaka på 1920-talet , främst deras bil telefonsystem, en röstbaserad radio telefon.

    
    Copyright © 2011 give2all.org