välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör en regnmätare från en återvunnen 2 liters flaska

Postad av : P-O Lennartsson

Vi behövde en korrekt regnmätaren för ett aktuellt forskningsprojekt. Denna artikel kommer att visa dig hur man gör en enkel regnmätare från en 2 liters flaska. Det är ett stort projekt för barn och kommer att hålla dem intresserade av att kontrollera regnet falla
1.
Ta en 2 liters flaska och skölj den väl. Ta bort etiketten. Skär av toppen på flaskan strax nedanför axeln där sidorna blir sundet. Gör en sund jämnt snitt som du kommer att använda den övre som en tratt i regnmätaren.
2.
Ta stor nederdel och fylla med sand eller små stenar för vikt. Fyll den till en punkt där den fyller gjutna form som ger flaskan styrka. Du vill ha ett jämnt underlag strax över varumärket. Fyll sand eller grus med vatten till mättnad. Vattennivån ska vara en liten bit ovanför sanden. Gör en tungt sund linje med en permanent svart markering. åtgärd från linjen och markera flaskan i 1/4th, 1 /2 och 1 tum märken. Mark 5 eller 6 inches upp åtminstone. Mer om ditt område har potential för så mycket regn på en natt.
3.
Vänd upp i basen för att göra en tratt för vattnet och för att minimera avdunstning. Tejp runt toppen med maskeringstejp eller förpackningstejpen att undvika att en skarp kant. Kontrollera att vattennivån är exakt på din startlinjen. Lämna hemlagad regnmätaren i en öppen plats där ingenting kommer att blockera fallande regn. Kontrollera mätaren efter en viss tidsperiod eller efter en storm. När du mäta, anteckna resultaten att hålla koll och tömma vattnet tillbaka ner till baslinjen och ställa in den igen. Om det finns en lång torkan kontrollera att vattennivån vistelser upp till basen baslinjen innan eventuella förväntade stormen. Du har nu ett enkelt, gratis, regnmätare.

    
    Copyright © 2011 give2all.org