välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

varför hoppar delfiner ur vatten?

Postad av : Magnus Ekblad

en pågående debatt

Enligt dolphinsworld. com fortsätter debatten i vetenskapliga kretsar om varför delfinerna hoppar upp ur vattnet.

En av de mest nämnda skäl är att delfiner hoppa upp ur vattnet för att spara energi under resa, som rör sig genom luften använder mycket mindre energi än genom vatten. Delfiner kan ses simma tillsammans med fartyg, även känd som fören-ridning, eftersom detta hjälper dem att spara energi också. Hoppa i luften medan du simmar gör också att delfinen att andas utan att förlora steglängd.

Andra trosuppfattningar fokusera på tanken att hoppa i luften ökar delfinens synlighet i de omgivande områdena för rovdjur och källor mat, kommunicerar Under jagar och frigör deras kroppar av parasiter.

En idé som inte kan vetenskapligt bevisat, men tros vara sant är att delfiner hoppa helt enkelt för skojs skull. Delfiner är en mycket lekfull art, och de upptåg med de andra medlemmarna i sina baljor ständigt. Jumping kan vara en form av underhållning eller social interaktion.

Om delfiner

Delfiner är däggdjur, en del av tandval familj som även inkluderar späckhuggare och grindvalar. De är i allmänhet grå till färgen, andas genom ett blowhole på toppen av huvudet och lever i tropiska hav och flera floder i hela världen

De varierar i storlek beroende på rasen. Den minsta Amazonas Sötvatten floddelfinerna ligger runt 100 pounds, och späckhuggare (späckhuggare) nå närmare 18. 000 pounds. Alla delfiner äta en varierad kost av fisk, kräftdjur och bläckfisk.

Andra havsdjur som hoppar

sjölejon, pingviner, rockor och andra fiskar också hoppa (eller tumlare, som det kallas) av många skäl medan simning. Skälen överlappar med de delfin-för säkerhet, hållbar energi eller kul. Det faktum att många andra havsdjur språng ur vattnet leder till förvirring och mångsidig argument en exakt orsak till beteendet.

    
    Copyright © 2011 give2all.org