välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är temperaturen på pluto på natten?

Postad av : Valon Istrefi

Pluto är extremt kallt eftersom det är så långt bort från solen och har en mycket tunn atmosfär. Dess temperatur varierar tydligen från cirka -400 grader till -360 grader Celsius, men astronomer har ännu inte kunnat beräkna skillnader i natten temperaturer i motsats till dagstemperaturer

Identification

Pluto är en dvärgplanet som är längre från solen än de andra åtta planeterna. Pluto är gjord av sten och is, och forskare teoretiserar att dess frusna yta består av 98 procent kväve, med små mängder metan och kolmonoxid. Den har en mycket tunn metan atmosfären.

Överväganden

Plutos genomsnittliga yttemperatur fastställdes 2006 av radioteleskop vara 43 Kelvin, eller -382 grader Fahrenheit. Temperaturen tycks variera från cirka -400 ° F till -360 ° F, som orsakas av faktorer som årstider, en excentrisk omloppsbana, betydande planetariska lutning och natt jämfört med dagen. På grund av Plutos avstånd från jorden, har det varit svårt att få utförlig information om det, och astronomer vet ännu inte vad den genomsnittliga temperaturen under natten och dagen finns. En NASA uppdrag som kallas New Horizons som skickades ut i januari 2006 och beräknas nå Pluto år 2015 bör ge mer specifik information om dess temperaturer.

Överväganden

Plutos rotation tar lite längre tid än sex Earth dagar, och Det kretsar kring solen vart 248 jordår. På grund av sin mycket elliptisk bana kommer Pluto närmare solen än Neptunus gång vart 228 år och sedan återstår närmare 20 år. Denna sista inträffade mellan 1979 och 1999.

Funktioner

Pluto har tre månar, som heter Charon, Nix och Chara. Charon upptäcktes 1978 och är tillräckligt stor för att en del astronomer tror på Pluto och Charon som ett binärt system. De andra två månar upptäcktes 2005 efter rymdteleskopet Hubble tog bilder av dem. Alla månar är en neutral grå färg som Jordens måne.

Expert Insight

Pluto upptäcktes 1930 och klassades som en planet fram till 2006. Vid den tidpunkten var Pluto omklassificerats som dvärgplanet, en ny kategori som skapats av den internationella astronomiska unionen. Pluto är nu officiellt anses vara den största medlemmen i en grupp av asteroider som kallas Kuiperbältet, även om många astronomer fortfarande oense med omklassificeringen. Beslutet har en pågående kontroverser och hade gjorts offentlig först efter år av debatt.

Två andra dvärg planeter i vårt solsystem är namngivna Eris-och Ceres, med Eris är större än Pluto. Pluto är ännu mindre än jordens måne.

Den minsta planeten förutom Pluto är Merkurius, med sin massa som 25 gånger större än Plutos.

    Previous:nothing
    Next:vad är ljud som uppkommer?
    
    Copyright © 2011 give2all.org