välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

djur på den nordamerikanska prärien gräsmark Biome

Postad av : Jan-Olof Stoor

A Prairie är en typ av gräsmark som i huvudsak täcks av gräs och andra växter, med få träd. Nordamerika är 15 procent vall eller prärie, sträcker sig från Klippiga bergen till Indiana. Beroende på mängden av årliga nederbörden, det finns tre typer av prärier: shortgrass, blandat gräs och tallgrass. Olika djur hör hemma i Nordamerika prärier.

Prairie Dog

Antagligen den mest emblematiska hemvist i prärien är präriehund inte en hund alls, utan snarare en kusin till marken ekorre. Mycket social, lånar prärien hunden lever i ett organiserat system av underjordiska kallas en "stad". En präriehund livsmiljö kan upptäckas vid sin "vakter" som står på deras lår, titta och redo att utfärda varning yips i händelse av fara.

Coyote

Coyotes är en annan vanlig person med hemvist i prärien. Som vargen, de är medlemmar av hunden familjen, men är mindre, och reser ensam eller med en kamrat. Även coyotes är jägare, de är också allätare kända för att äta nästan vad som helst -. Från djur som de fångar själva, redan döda djur till frukt, grönsaker och till och med sopor

Buffalo

En annan emblematiska djur av prärien är den amerikanska buffeln, även kallad bison. Tyvärr, inte längre strövar vilt i Nordamerika, men det finns många besättningar skyddas i Yellowstone National Park. Dessa mammut växtätare är väl anpassade till kalla vintrar prärien med sina stora storlekar och varm päls. De strövar i stora hjordar och skydda sina unga genom att ringa in dem under hot.

Gaffelantilop Antelope

graciösa gaffelantilop antilop är en annan stapelvara hemvist i den nordamerikanska prärien. Också väl för prairie livet kan gaffelantilop köra upp till 60 mph tack vare sina långa ben, förstorat hjärta och vida luftstrupe. De har också kraftfull vision och kan upptäcka ett rovdjur från två miles away.

    Previous:nothing
    Next:hur man kan slipa ett teleskop spegel
    utvalda artiklar
      
      Copyright © 2011 give2all.org