välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

livsmedel som innehåller Stevia eller rebaudioside-a

Postad av : P-O Lennartsson

Du behöver:
vetenskaplig kalkylator

"Stevia rebaudiana" är det vetenskapliga namnet för Stevia växt eller ört, som är populär bland många livsmedelstillverkare och ekologisk mat konsumenter. . Anläggningen är inte helt söt, men dess blad, även känd som "honung blad," innehålla steviol glykosider, inklusive Rebaudioside A. Glykosider är söta organiska föreningar som finns i växter. Rebaudioside A, eller Reb A, är 250 till 300 gånger sötare än sackaros, men har inga kalorier, enligt Calorie Control Council. Detta leder många människor att söka produkter som innehåller stevia och Reb A.

Drycker och sötningsmedel

Sedan 1900-talet, har stevia blad använts för att söta drycker som kaffe och te. Idag används ofta i cola-produkter. Under 2008 lanserade företaget som tillverkar Pepsi Cola en ny produkt i Latinamerika: "SoBe Life, ett märke som innehåller teer, förbättrad vatten och fruktjuicer som innehåller sötningsmedlet Stevia" Pure Via "Det finns många märken av Stevia sötningsmedel. inklusive Truvia, Sweet Leaf, växtbaserade Advantage och Steviva.

Candy och mejeriprodukter

Så allsidig som vanligt vitt socker, sötningsmedel stevia och andra biprodukter stevia anläggningen kan användas på många olika sätt, från matlagning och bakning till kosttillskott och läkemedel. Det bästa sättet att veta om en produkt använder Stevia är att leta efter Stevia eller Reb A på baksidan av förpackningen eller lådan.



Asiatiska och sydamerikanska länder--som Kina, Japan och Brasilien --- har använt stevia i många produkter i årtionden. Japan, till exempel, använder den i fruktjuicer, godis, sylt och gelé, godis, yoghurt, bakverk, tuggummi och andra produkter. Efter att ha använt den för nästan tre decennier från 2010, den japanska är bland världens främsta konsumenter av stevia och Reb A.

Andra användningsområden

Stevia har använts i flera typer av produkter som sällan förknippas med en söt smak, inklusive tobak och tandkräm.

Säkerhet

Stevia har en GRAS, eller "i allmänhet som säkra," klassificering från Food and Drug Administration. Detta gör att dess användning som sötningsmedel i drycker och livsmedel, med undantag av kött.



Men det finns fortfarande risk för en del, säger Mayo Clinic. Kvinnor som är gravida eller ammar bör undvika stevia, och människor på diabetes eller blodtryck läkemedel bör använda stevia med försiktighet för att undvika eventuellt skadlig läkemedelsinteraktioner.



I Europa är Stevia finns som kosttillskott, men som av augusti 2010 är det ännu inte finns att köpa som sötningsmedel, i avvaktan på resultaten av undersökningar av säkerheten.

    Previous:nothing
    Next:vattenkvaliteten övervakningsteknik
    utvalda artiklar
      
      Copyright © 2011 give2all.org