välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

koloxiddetektorn & selektivitet

Postad av : Camilla Näslund

Koloxid är en farlig gas eftersom det är mycket svårt för människor att upptäcka. Det kan framställas genom olika typer av hushållsmaskiner, och kan varken ses eller luktade av människor. Exponering kan leda till färre blodets förmåga att effektivt transportera syre, tills kroppen inte kan cirkulera tillräckligt med syre för att överleva. Att berätta om en kolmonoxid läcka har inletts och når farliga nivåer, detektorer installeras i byggnader

Du behöver:.
Stora PVC rör eller KAMINRÖR
. 1-tums tjock virke.
4 L-konsolen.
Saw.
Penna.
Drill.
Skruvmejsel.
Gamla vinylplattor.
2-tums PVC-rör.
4-fots sladden.

Detektorer

En koloxiddetektorn är en liten apparat som mäter förekomsten av kolmonoxid i luften och sedan aktiverar system som varnar användaren. Dessa enheter använder en rad olika metoder för att upptäcka kolmonoxid. Vissa är utformade för att kontinuerligt övervaka nivåer för att förbättra säkerheten på arbetsplatserna, medan andra är mer enkla hem versioner för att vara varningssystem som aktiverar larm när mängder når farliga nivåer.

nedre och övre gräns

Varje koloxiddetektorn har en övre och undre gräns. Den nedre gränsen är den nivå som detektorn börjar upptäcka farliga nivåer av koloxid. Vid denna punkt, skall detektorn upptäcka dessa farliga nivåer under en viss tid innan larmet går att säkerställa riktigheten. Under denna nivå, är detektorn som syftar till att inte slå larm, oavsett nivåer närvarande.

Selektivitet

selektivitet är den förmåga koloxiddetektorn att bara upptäcka kolmonoxid. Det finns flera andra gaser som kan imitera kolmonoxid till de olika detektionssystem som används i detektorer. I början hade detektorer låg selektivitet och ofta svarat på andra gaser med falsklarm. Nyare versioner är utformade för att vara mer känsliga för kolmonoxid än andra typer av gas, men i vissa fall felaktiga positiva stillas registreras. Selektivitet är ett mått på hur sannolikt det är att uppträda.

Typer av detektorer

Tre olika typer av detektorer kolmonoxid används ofta i huset. Den första är en biometrisk skanner som använder linser med kemiska beläggningar att mörkna när de utsätts för kolmonoxid. När detektorn känner av en viss mörkfärgning av linser, aktiverar det ett larm. Metal Oxide Semiconductor versioner använder en uppvärmd remsa av metall för att oxidera kolmonoxid till koldioxid, använder sedan koldioxid till kolmonoxid dator kol nivåer. Slutligen elektrokemiska sensorer använda ett känsligt membran som känner av koloxid genom elektrisk ström.

Fördröjning

Fördröjning är den tid som en detektor väntar innan ljuder ett larm. Denna fördröjning är inbyggd för att garantera att en detektor inte bara fick en enda stark dos av kolmonoxid. Den kolmonoxid nivåer måste stanna hög för fördröjningstiden för larmet. Fördröjningstiden är en mycket viktig del av selektivitet och ändras beroende på hur lätt detektorn sinnena andra gaser.

    Previous:nothing
    Next:faller i barometertryck
    
    Copyright © 2011 give2all.org